Суд призначив три роки умовно програмісту волинської лікарні за підробку свідоцтв про вакцинацію

Суд призначив три роки умовно програмісту волинської лікарні за підробку свідоцтв про вакцинацію
Фото управління СБУ у Волинській області

Ратнівський районний суд призначив три роки умовного покарання інженерові-програмісту місцевої районної лікарні Сергію Семенчуку, який видавав фальшиві свідоцтва про вакцинацію від COVID. За виготовлення підробних документів він брав від 1,5 до 2 тисяч гривень.

Про це повідомило видання «Конкурент» з посиланням на вирок Ратнівського райсуду від 25 січня.

Нагадаємо, 8-го жовтня управління СБУ у Волинській області повідомило про інженера-програміста районної лікарні, який підробляв свідоцтва про вакцинацію від COVID. Він використовував електронний цифровий підпис лікарів медзакладу для доступу до електронної системи «eHealth». Бланки свідоцтв роздруковував у своєму робочому кабінеті. А покупців таких сертифікатів він знаходив серед пацієнтів лікарні або через інтернет. Вартість одного підробленого міжнародного свідоцтва з внесенням відомостей до електронної системи коштувало 2 тис. грн, без внесення даних до системи – 1,5 тис. грн.

За час існування такого «бізнесу» працівник медзакладу вніс до системи близько 50 недостовірних записів про вакцинацію жителів Волинської області. Пізніше стало відомо, що фальшиві свідоцтва програміст виготовляв у Ратнівській районній лікарні. 

За інформацією з вироку, чоловік працював техніком відділення гемодіалізу КП «Медичне об'єднання Луцької міської територіальної громади» на базі КНП «Ратнівська центральна районна лікарня». Продажем підробних сертифікатів він займався з липня по жовтень 2021-го року.

Сергій Семенчук уклав угоду з прокурором про визнання винуватості. Відтак, суд її затвердив, визнав його винним і призначив йому три роки умовного покарання. Крім того, чоловік має сплатити у дохід держави процесуальні витрати на залучення експертів у сумі 17,5 тис. грн. Упродовж 30 днів на цей вирок ще може бути подана апеляція.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Митрополит Михаїл призначив намісницю Свято-Покровського Тростянецького монастиря
Наступна новина В Україні з 1 лютого здорожчають пластикові пакети. Якою буде ціна
Останні новини
Схожі новини