Митрополит Онуфрій прилетів на Волинь вертольотом нардепа від Опоблоку

Митрополит Онуфрій прилетів на Волинь вертольотом нардепа від Опоблоку

Глава УПЦ МП митрополит Онуфрій на святкування 1020 річниці від дня заснування Святогорського Успенського Зимненського монастиря прибув гелікоптером. Оренда такого транспорту обійшлася у кругленьку суму, а фірма-власник належить народному депутату від Опоблоку.

Про це інформує ІА «Волинські новини».

Візит митрополита Онуфрія, відбувся 24 вересня. Тоді ж на території монастиря помітили червоний вертоліт, яким той прилетів на святкові заходи. На фото помітно бортовий номер – UR-AMS.

Згідно з даними Державного реєстру цивільних повітряних суден України, гелікоптер 5 Agusta A109E, виготовлений у Італії, 2006 року випуску, належить ТОВ «Ейркрафт Груп», а експлуатує його ТОВ «Авіакомпанія «Промінтерсервіс».

Засновниками київської компанії «Ейркрафт Груп» є фірма з Кіпру та народний депутат від «Опозиційного блоку» Вадим Новинський, який, до слова, по сумісництву також є дияконом в УПЦ МП.

У 2020 році цей вертоліт виставлявся на продаж як майно збанкрутілого ТОВ «Амстор». Підприємство «Ейркрафт Груп» викупило його на аукціоні за 45 мільйонів гривень.

З Києва до Зимненського монастиря – більше години льоту. У 2017 році журналісти видання «Експрес» підрахували, що за дві години польоту митрополита довелося заплатити майже п’ять тисяч доларів. А оскільки дорога назад теж займає стільки ж часу, то сума зростає вдвічі. Крім того, заплатити треба і за простій вертольота, адже пілоти чекатимуть завершення візиту. Година простою коштувала 50 доларів, стільки ж – оплата пілотів. Щоправда тоді митрополит прилітав на вертольоті іншої моделі – Textron Bell 407 GX.

Також на території монастиря помітили й гелікоптер марки Eurocopter ec 130. Його ціна стартує від 1,3 мільйона доларів і може сягати 2,9 мільйона євро.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Камінь-Каширський приїде медична клініка на колесах: що обстежуватимуть
Наступна новина В Україні за минулу добу виявили 8 267 хворих на коронавірус
Останні новини
Схожі новини