«У мене про нього гарні враження». Митрополит Михаїл розповів про своє ставлення до Онуфрія

«У мене про нього гарні враження». Митрополит Михаїл розповів про своє ставлення до Онуфрія

Очільник Волинської єпархії ПЦУ митрополит Луцький і Волинський Михаїл розповів про своє позитивне враження від предстоятеля УПЦ МП митрополита Онуфрія. Каже, що вважає, що перші його заяви щодо війни були правильні. Додає, що Онуфрій залишиться для нього авторитетом, «на якого можна посилатися, коли треба поставити когось у приклад».

Про це митрополит Михаїл сказав у програмі «Духовна абетка» 20 квітня на 12 каналі.

«Персонально близько я з ним не знайомий, але з тієї інформації, що існує у просторі, у мене про нього гарні враження. Дивлячись на його перші заяви, які він зробив з початком війни словами «Каїн вбиває Авеля», я сподіваюсь, що він буде послідовний до кінця і зробить те, що чекає від нього український народ, Україна, а в першу чергу частина його віруючих, які залишаються у його підпорядкуванні і його пошановують, і він їх поведе у сторону України, а не Росії чи в якусь іншу сторону.

Читайте також: «Обстріляти можуть будь-коли», - Михаїл про можливі провокації у великодню ніч

Вихід в нього один – це сторона до нашої столиці, нашої держави, наших людей, до Бога, до слів Спасителя «Так пізнають, що ви учні мої, якщо будете мати любов між собою». Якщо ця любов проявиться, він і далі залишиться для мене серйозним ієрархом, авторитетом, на якого можна посилатися, коли треба поставити когось у приклад», – заявив очільник Волинської єпархії ПЦУ.

До слова, Онуфрій у перший день війни закликав Путіна припинити “братовбивчу війну” і висловив підтримку ЗСУ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Яка ситуація на Волинському напрямку. Ранкове зведення Генштабу ЗСУ
Наступна новина «Воскрес Христос – воскресне Україна». Луцьк прикрасили інсталяціями до Великодня
Останні новини
Схожі новини