«МХП-Баффало» підтримує молодих спеціалістів не на словах, а на ділі

«МХП-Баффало» підтримує молодих спеціалістів не на словах, а на ділі

Дмитро Лизун прийшов на підприємство «МХП-Баффало» у квітні цього року спочатку на практику, а потім на посаду молодшого агронома.

«Це мій перший досвід роботи, тому спочатку дуже хвилювався. Про підприємство «МХП-Баффало» я знав вже давно, але наважився сюди прийти лише після того, як до нас у коледж приїхали головний агроном Іван Дударчук та HR бізнес-партнер Наталія Стрижак», - розповідає хлопець.

Навчався Дмитро у Горохівському фаховому коледжі, який у цьому році закінчує. Прийшовши на підприємство він уперше брав участь у посівній кампанії. Зараз одним із його основних завдань є підготовка та проведення догляду за сходами та обробітку їх від шкідників.

У Дмитра є наставник агроном Володимир Оніщук, який восени минулого року пройшов програму навчання з «Наставництва» та отримав відповідний сертифікат. Тому у хлопця завжди є можливість звернутись до старшого колеги за допомогою та поставити необхідні запитання щодо роботи. Володимир Оніщук зізнається, що бути наставником дуже відповідально.

«Потрібно думати про молодого фахівця, щоб не відбити у нього бажання працювати. Інформацію потрібно подавати максимально доступно і зрозуміло, адже саме від мене, як наставника, залежить як піде робота у мого підопічного», - ділиться спеціаліст.

Дмитро наступного року планує продовжити навчання у Луцькому національному технічному університеті за дуальною системою. Адже вона дозволяє навчатись і при цьому всі теоретичні знання апробовувати на практиці. До слова, дуальна освіта - це тристороння співпраця між підприємством, вузом та студентом. Вона активно підтримується на підприємствах компанії МХП.

Завдяки дуальній освіті зміцнюється та удосконалюється практична складова освітнього процесу для майбутнього фахівця, мотивує його і тим самим готує працівника для компанії. Це дозволяє випускнику швидше адаптуватись до професійної діяльності і зменшує ризики для підприємства.

Наталія Стрижак, HR бізнес-партнер «МХП-Баффало», додає:

«На підприємстві «МХП-Баффало» ми багато уваги приділяємо залученню молоді. Сьогодні 8 наших працівників успішно поєднують роботу і навчання у вузах. Частина з них навчається саме за дуальною формою і застосовують у практичній діяльності теоретичний матеріал отриманий в навчальному закладі.

Таким чином, наші молоді фахівці це не просто вчорашні випускники лише з теоретичними знанням, це фахівці з хорошим виробничим досвідом, який вони отримують саме на підприємстві. Це майбутні професіонали добре адаптовані до виробничих умов, які розуміють усі тонкощі своєї професії. Ми активно співпрацюємо з такими навчальними закладами, як Національний університет біоресурсів і природокористування України, Білоцерківський національний аграрний університет, Львівський національний аграрний університет, Поліський національний університет, Горохівський коледж Львівського національного аграрного університету, Рожищенський фаховий коледж Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького, Колківський центр професійної освіти, тощо.Ми постійно відвідуємо ці навчальні заклади, проводимо зустрічі зі студентами, розповідаємо про підприємство, організовуємо екскурсії, проводимо майстер-класи, запрошуємо їх на виробничі практики, роботу та стажування, забезпечуємо молодь проживанням у гуртожитку, харчуванням, спец одягом. Також на підприємстві у нас є 4 сертифікованих наставники, які закріплюються за кожним студентом чи молодим спеціалістом».

Вікторія Матвіюк

провідний фахівець з комунікацій департаменту комунікацій агроіндустріального холдингу «МХП»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розповіли про стан постраждалих в аварії за участі автобуса й вантажівки у Копачівці
Наступна новина У Луцьку рідним загиблих захисників вручили їх нагороди. ФОТО
Останні новини
Схожі новини