Мобілізувати можуть і до 25 років, – ТЦК

Мобілізувати можуть і до 25 років, – ТЦК

Чоловіки віком від 18 до 25 років зараховуються до категорії призовників, проте є випадки, коли й таких осіб можуть мобілізувати, запевняють в Одеському ТЦК та СП.

Зокрема йдеться про такі випадки:

▪️Якщо чоловік пройшов строкову службу у мирний час.

 ▪️Якщо чоловік закінчив вищий військовий навчальний заклад чи військову кафедру та отримав певну військово-облікову спеціальність.

▪️«Обмежено придатний», тобто визнаний військово-лікарською комісією як непридатний до строкової служби у мирний час та придатний у воєнний час.

Щодо останнього випадку, то, тояснюють в ТЦК, згідно із законодавством з квітня 2024 року немає статусу «обмежено придатний». Люди, які його мали, залишаються військовозобов’язаними навіть якщо їм менше ніж 25 років. Тобто у таких людей дійсно можуть перевірити військово-облікові документи та якщо немає актуальних, відправити на повторне проходження військово-лікарської комісії. Згідно з новим законодавством, після неї чоловік може отримати такі статуси: 

🔹«придатний до служби»;

🔹«придатний до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, військових навчальних закладах, навчальних центрах, установах, медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв'язку, оперативного забезпечення, охорони»;

🔹«непридатний до військової служби з виключенням з військового обліку»;

🔹«тимчасово непридатний – вимагають лікування, відпустки, звільнення від виконання службових обов'язків»;

🔹 «непридатні до військової служби з переоглядом через 6-12 місяців».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Які спеціальності зараз потрібні в армії


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «На щиті» додому повертається Роман Гетьман з Горохівщини
Наступна новина Волинський волонтер відмовився йти воювати – і суд його позбавив волі. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні