Мобільні медичні бригади допомогли понад 2 тисячам волинян

Мобільні медичні бригади допомогли понад 2 тисячам волинян

На Волині з 15 серпня, відколи запрацював проєкт «Мобільні медичні бригади», до 15 жовтня медики надали допомогу 2 220 жителям області, з яких 948 – переселенці.

Про це розповіла очільниця обласної організації Товариства Червоного Хреста України Валентина Пришко у програмі «Тема дня» на хвилях «Українське радіо Луцьк», пише Суспільне.

Попередньо в області, як зазначили на сайті обласної військової адміністрації, створили сім мобільних бригад. Наразі, зі слів Валентини Пришко, працюють чотири : при Центрах первинної медико-санітарної допомоги у селі Боратин, селищі Ратне, місті Ківерці та місті Володимир.

Як в області організували роботу мобільних бригад

Ще три сформовані бригади, зазначила представниця Товариства Червоного Хреста, перебувають у резерві.

«Ці бригади найперше мають за мету підсилити можливості первинної ланки. Ще має бути бригада в Камінь-Каширському районі, колишньому Любомльському та Луцькому. Ці бригади вже підібрані, медикаменти та апаратура є. Затягується трохи, бо машини для них зараз ще в Берліні», – додала представниця.

Про приїзд медиків у селах, сказала Валентина Пришко, люди дізнаються від голови громади, старост або волонтерів. Якщо під час обстеження медик виявляє в пацієнта якусь патологію або має підозру щодо захворювання, то людину направляють на вторинний рівень для надання спеціалізованої меддопомоги в лікарні.

Мобільна бригада при медзакладі у Боратині: кому і як надають допомогу

Одна із чотирьох  мобільних медичних бригад закріплена за Центром первинної медичної допомоги Боратинської сільради. Медики обслуговують жителів 132 віддалених населених пунктів, розповіла тимчасова виконувачка обов'язків директора медзакладу Оксана Чертюк.

Читайте також: Дівчинці з Волині зробили найдорожчий у світі укол життя

З її слів, допомогу першочергово надають для переселенців та людей, котрі опинилися в складних життєвих обставинах, а також інших категорій населення в області. Роботу координують із старостами сіл.

«Мобільний ФАП у нас працює за графіком і маршрутом, який затверджується із координаторами від Червоного хреста один раз на місяць. Наша бригада обслуговує території Підгаєцької, Боратинської, Городищенської, Горохівської, Мар'янівської, Берестечківської, Торчинської громад», – розповіла керівниця.

Оксана Чертюк додала: для проведення оглядів та тестування на виїзді медики мають системи швидкої діагностики COVID-хвороби, вірусних гепатитів, СНІДу, а також експрес-тести для перевірки рівня глюкози в крові.

Читайте також: У Луцьку медики врятували чоловіка, у якого зупинилось серце


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку можна виграти «біологічну зброю», задонативши на армію
Наступна новина Є загроза ракетних ударів та дронами-камікадзе з білорусі. Зведення Генштабу
Останні новини
Схожі новини