Як працюють «Мобільні медичні бригади» на Волині

Як працюють «Мобільні медичні бригади» на Волині

У серпні на Волині стартував проєкт «Мобільні медичні бригади» від Товариства Червоного Хреста України. Вони виїжджають у віддалені села області, де немає фельдшерсько-акушерських пунктів та амбулаторій. Там оглядають усіх охочих.

«Сила правди» взяла участь в одному з таких виїздів і побачила на власні очі, як надають медичну допомогу селянам.

Нині на територіях колишніх Ківерцівського, Володимир-Волинського, Ратнівського районів та в Боратинській громаді, неподалік Луцька, працює вже чотири мобільні екіпажі Червого Хреста.

У бригаді – лікар, медична сестра, волонтер товариства Червоного Хреста і водій. Виїжджають у віддалені села, де немає ФАПів та амбулаторій. У пріоритеті для надання медичної допомоги – вразливі категорії волинян та вимушені переселенці.

«Швиденько, протягом 10-15 хвилин, ми повністю організовуємо своє робоче місце і розпочинаємо роботу. Люди повідомлені, приходять на прийом. Оглядаємо, робимо тести, міряємо тиск», – розповіла лікарка бригади Валентина Гурська.

Кожен екіпаж забезпечений тестами на Covid-19, на вагітність, тест-смужками для визначення рівня цукру, а також найнеобхіднішими ліками проти найпоширеніших хвороб.

«Мені перевірили пульс, поміряли температуру, тиск, послухали, Тест на коронавірус зробили, я не є носієм. Дякую, дуже добре», – ділиться враженнями одна з пацієнток.

Проєкт фінансується Червоним Хрестом Німеччини.

Ще три автомобілі мобільних медичних бригад роз’їдуться Волинню до кінця року.

Читайте також: Коли на Волині з’явиться вакцина Pfizer


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині прихильника «руского міра» посадили на два роки
Наступна новина На Волині чоловіка за ловлю риби сітками оштрафували на 100 тисяч гривень
Останні новини
Схожі новини