modnaKasta відтепер буде й українською

modnaKasta відтепер буде й українською

Суд зобов’язав інтернет-магазин modnaKasta надавати інформацію українською мовою. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив відомий захисник української мови Святослав Літинський.

Літинський зазначає, що, починаючи з 2012 року багато різних споживачів зверталося до modnaKasta, з проханням надавати інформацію про товари українською мовою. Натомість щоразу ті казали, що «ще от трохи, ще почекайте шість місяців. Ми працюємо…»

Чоловік також зізнається, що впродовж більше 6 років надсилав до керівництва інтернет-магазину звернення з проханням впровадити україномовну версію сайту. Натомість – щоразу отримував лише відписку. 

«Ми маленька компанія, не маємо можливості перекладати…, – так захищалася modnaKasta у суді. – Факт: modnaKasta, виручка 39 млн дол за 2013 рік. Обіцяє зробити переклад сайту з 2012 року», – коментує автор допису.  

« 80% українців говорять російською мовою.
Факт: За переписом 2001 російську мову визначили як рідну 29,6 %, за опитуваннями 2017 року Розмовляють вдома російською 27% громадян. Тобто прибріхують мінімум на 50%»,  – пише Літинський. 

Та у підсумку, суд встановив — визнати неправомірними дії щодо ненадання українською мовою інформації про товари, зобов’язати модну касту надавати таку інформацію.

«Цікаво, чи Вища Каста далі буде оскаржувати моє право на отримання інформації про товари українською мовою в апеляційному суді? Готовий закластися, що буде. Їхнє зверхнє ставлення лише переконало мене в цьому.

Ну нічого, справу зроблено, душ прийняв — змив з себе це відчуття огиди. Йдемо далі», – завершує автор свій допис. 

 

УРААА!!!!!!! Підсумок З 2012 року модна каста багаторазово обіцяла зробити сайт укр мовою. Зараз 2018 рік, сайт виключн...

Posted by Svyatoslav Litynskyy on Thursday, 1 February 2018

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьких муніципалів перевірять ревізори
Наступна новина «ВМБ нерухомість» продає сучасний житловий будинок у селі під Луцьком. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні