Молилися в храмі й під дощем: у Луцьку попрощалися із Героєм Денисом Кудрявцевим. ФОТО

Молилися в храмі й під дощем: у Луцьку попрощалися із Героєм Денисом Кудрявцевим. ФОТО

Сьогодні, 6 листопада, Луцька громада віддала останню шану Денису Кудрявцеву, який загинув у бою із російськими загарбниками 1 листопада.

Про це інформує Луцька міська рада. 

Біда сталася в районі населеного пункту Ягідне Куп’янського району Харківської області.

Захисникові був лише 41 рік. До оборони цілісності та незалежності України він став на початку березня, коли був призваний на військову службу по мобілізації.

Відспівували Героя у Свято-Троїцькому кафедральному соборі. До спільної молитви за упокій душі спочилого разом з духовенством, родиною, бойовими побратимами, долучилася і заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк та секретар Луцької міської ради Юрій Безпятко. Людей, які прийшли провести в останню дорогу Дениса Кудрявцева, було стільки, що храм не умістив усіх до середини. Тож вони молились під дощем.

У скорботній промові протоієрей Віталій Собко наголосив: “Сьогодні, молячись за новоспочилого Дениса, можемо оцінити його життя і сказати впевнено — він, ідучи до Господа, може не боятися, що його майбутнє потьмарене чи невизначене. Адже він за своє коротке життя засвідчив свій вибір. Бо ходив до храму, слухав Боже слово. Але якщо для багатьох Боже слово ефемерне поняття, то для нього — істинне. Це він засвідчив своїми діями. Він бачив приклад Христа, котрий аби спасти інших, пожертвував собою. Так і вчинив сам. Пожертвував молодим життям заради кожного з нас”.

Після завершення панахиди домовину з тілом Героя прощальною ходою пронесли Театральним майданом. У цей момент лучани, віддаючи останню шану загиблому, утворили живий коридор і прихилили коліна перед захисником. Біля фотостенду “Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України” скорботна процесія виконала Державний Гімн.

 «Перший» висловлює щирі співчуття рідним і близьким!

Вічна пам‘ять, честь і шана Герою!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Де був би цей священник з прихожанами, якби не «агресивні люди», які воюють», - Сергій Приходько


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Kalush випустив нову пісню з польським репером Szpaku. ВІДЕО
Наступна новина З наступного тижня Twitter почне стягувати з користувачів 8 доларів за синю галочку
Останні новини
Схожі новини