З наступного тижня Twitter почне стягувати з користувачів 8 доларів за синю галочку

З наступного тижня Twitter почне стягувати з користувачів 8 доларів за синю галочку

Twitter має на меті розпочати продаж синіх значків підтвердження для профілів користувачів. Це станеться уже наступного тижня. Таке нововведення — частина плану нового власника Ілона Маска щодо боротьби з підробленими обліковими записами. Крім цього, у такий спосіб Маск прагне підвищити прибутки компанії, яку він купив за 44 мільярди доларів.

Про це повідомляє Детектор Медіа, посилаючись на Bloomberg.

Сині галочки стануть частиною підписки Twitter Blue вартістю $8 на місяць, яка, за даними видання, може запрацювати вже з 7 листопада. Користувачі, які отримали синій значок підтвердження раніше, матимуть багатомісячний пільговий період, перш ніж їм доведеться заплатити за значок або втратити його. Окрім того, можливо, Twitter дозволить безоплатно залишатися перевіреними державним обліковим записам, а також обліковим записам у регіонах, де компанія не може стягувати плату.

План стягувати плату за перевірку поляризував середовище користувачів Twitter: деякі люди, які зараз мають галочку, сказали, що не будуть платити за її збереження. Критики кажуть, що надання пріоритету перевіреним користувачам означатиме, що користувачі, які не платять, будуть зменшувати свої публікації або мовчати. «Мільярдер щиро намагається переконати людей у тому, що "свобода слова" — це фактично план підписки на 8 доларів на місяць», — написала у Twitter членкиня Конгресу Александрія Окасіо-Кортез із Нью-Йорка.

Інші підтримали нову бізнес-модель Маска, сподіваючись, що вона допоможе відсіяти «ботів» або облікові записи спаму. Twitter історично використовував сині значки підтвердження для ідентифікації високопоставлених користувачів, які можуть бути під загрозою видавання себе за іншу особу, таких як журналісти, політики та активісти, і ніколи не стягував плату за значок. Маск назвав поточну систему «системою лордів і селян», додавши, що користувачі, які будуть платити 8 доларів на місяць, отримають й інші переваги, зокрема можливість бачити «вдвічі менше реклами» та «пріоритет у відповідях, згадках і пошуку».

Компанія також планує розширити доступ до функції редагування. Функція редагування, яка наразі доступна для користувачів Twitter Blue, що платять $4,99 на місяць, буде відкрита для решти користувачів безплатно. Ця зміна може бути впроваджена вже цього тижня.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що Стівен Кінг пожалівся, що $20 на місяць за синю галочку в твіттері – це дорого. Маск почав торгуватися та запропонував $8. 

Підписка на Twitter Blue була запущена майже рік тому як спосіб перегляду дописів деяких авторів без реклами, а також внесення додаткових налаштувань у програму. На доходах компанії підписка майже не відбилася: у тих кількох кварталах, коли Twitter повідомляв про прибутки після впровадження функції, реклама складала переважну більшість доходу. Вартісь підписки складала $4,99. Після придбання компанії Маск прагне збільшити кількість підписок, щоб вони становили половину загального доходу компанії.

Читайте також: Здобудуть Перемогу, бо хочуть обійняти коханих: у князівській бригаді розповіли про своїх воїнів


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Молилися в храмі й під дощем: у Луцьку попрощалися із Героєм Денисом Кудрявцевим. ФОТО
Наступна новина Взаємодія з тваринами: як Луцький зоопарк допомагає у реабілітації військових
Останні новини
Схожі новини