Молодь – за, церква – проти: як лучани ставляться до святкування Хеловіну. ВІДЕО

Молодь – за, церква – проти: як лучани ставляться до святкування Хеловіну. ВІДЕО
http://acc.cv.ua

Днями відзначатимуть так званий Хеловін. Лучани, як і українці  загалом, ставляться до цього свята дуже неоднозначно.

Про це – у сюжеті Сфери-ТВ.

Традиція святкування Хеловіну виникла понад дві тисячі років тому і походить від стародавнього кельтського свята жнив та дня мертвих. Саме тому основними кольорами є чорний як символ смерті і темряви ночі та помаранчевий як символ збору урожаю в році, що минає.

Нині Хеловін користується великою популярністю не лише у Великій Британії, але й в Україні, та все ж погляди людей на таке незвичайне свято різняться.

Зокрема православна церква проти Хеловіну, мовляв, це пропаганда нечистої сили і це не те свято, традиції якого варто переймати.

«Виходить так, що це просто свято нечистої сили. І шкода, що зараз воно не просто набуває популярності, а проявляються вже елементи певного нав’язування. І в школах починають проводити з цього приводу якісь заходи, і в різних розважальних закладах, що, на думку церкви, є неприйнятно. Загравання з нечистою силою не проходить безслідно. Навіть якщо людина вважає, що це невинне свято з переодяганням, маскарад», – розповів протоієрей УПЦ КП Віталій Собко.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Владика Михаїл пояснив волинянам, чому не варто святкувати Хелловін

Молоді люди все ж підтримують святкування Хеловіну, адже це щось нове, цікаве та незвичне.

До слова, так звана вікканська жриця Олена Кузьмич розповіла, що суть закордонного свята не до кінця розуміють, і насправді цей день – зовсім не свято нечисті. 

За її словами, у маскараді нічого жахливого немає, адже на популярне релігійне свято Різдво теж переодягаються в нечисту силу, та це такого ажіотажу не викликає, мовляв, всі рамки лише в голові. Та й власне Хеловін не стільки привід для вечірок та маскарадів, як день пам’яті померлих, коли варто полистати старі альбоми і згадати родичів, котрих вже немає в цьому світі.

Старше покоління нині відійшло від стандартів, що Хелловін – це зло. Хоча літні люди не вважають це свято вартим великої уваги, та й особливого спротиву щодо нетипових святкувань не висловлюють.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Злодійку піймали, а злодій утік: у центрі Луцька хотіли обікрасти магазин
Наступна новина На озері у Ківерцях оселилися лебеді. ФОТО
Останні новини
Схожі новини