Владика Михаїл пояснив волинянам, чому не варто святкувати Хелловін

Владика Михаїл пояснив волинянам, чому не варто святкувати Хелловін

Митрополит Луцький та Волинський УПЦ КП Михаїл заявив, що основа Хелловіну – поклоніння дияволу. 

Про це йдеться на сайті Волинської єпархії УПЦ КП.

«Декому здається, що хеловін – то лише гра із використанням жахливих масок і костюмів, тож, мовляв, нічого гріховного, демонічного в цьому нема. Насправді ж основа хеловіну – поклоніння дияволу і його прислужникам, що нині набуло начебто карнавального вигляду. Бо сатана не тільки «ходить, рикаючи, наче лев» (1Пет. 5:8), а й рядиться в різні одежі, аби привабити багатьох», – написав владика. 

Священик зазначив, що останніми роками це «язичницьке святкування кельтських племен, що стало частиною американізму й поширюється по всьому світу», набуло небезпечних розмірів. Не тільки в «закритих клубах», як досі, а й у різних відпочинкових та навчальних закладах проводять цей день нечистої сили.

«Закликаю вас, дорогі у Христі, не бути самим серед учасників хеловіну, не примушувати й не радити іншим – чи колегам, чи друзям, чи підлеглим. Краще відроджуйте українські культурні традиції, в яких прославляємо Бога і свою Батьківщину. Будьмо пильні, бо ворог роду людського не спить і використовує будь-які можливості, аби збити нас зі шляху до Небесного Царства!» – звернувся керуючий єпархією.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Паркан біля «колії смерті» в Луцьку обіцяють встановити за два тижні
Наступна новина Діти знищили молоді сосни на колишньому полігоні під Луцьком. ФОТО
Останні новини
Схожі новини