Молоде життя обірвала війна: спогади про Героя з Волині Максима Вороб’я, якому навіки 20

Молоде життя обірвала війна: спогади про Героя з Волині Максима Вороб’я, якому навіки 20

Минула друга річниця смерті воїна з Волині Максима Вороб’я, який загинув на війні, захищаючи територіальну цілісність і незалежність рідної землі 10 вересня 2022 року.

Спогади про захисника опублікували на фейсбук-сторінці Мокрецької гімназії Турійської селищної ради.

Йому було лише 20. Гарний, рухливий, веселий, справедливий, енергійний, запальний і позитивний. Мріяв вступити до навчального закладу, вивчитись на автослюсаря і заробляти великі гроші, одержати права на керування автомобілем. Знайти дівчину, яка б сама на себе заробляла, мати трьох дітей, жити в Мокреці. На 5 рік після шлюбу планував поїхати у Грецію відпочивати. На випускному вечорі Максим побажав Бабусі-мамі – довгого віку, терпіння від внуків, дочекатися праправнуків і відновити сили, втрачені на його виховання. Вчителям – в першу чергу здоров’я, терпіння і гарних наступних випусків.

Нелегкою була доля Максима. З 3-місячного віку його ростила і виховувала бабуся Світлана, яка стала для нього Мамою. Впродовж всього навчання в школі бабуся-мама завжди допомагала, підтримувала, постійно була поруч.

Після закінчення школи Максим пішов навчатись у Володимир-Волинське вище професійне училище, здобув спеціальність слюсаря з ремонту автомобілів. А в 2021 році підписав контракт з 14 окремою механізованою бригадою. Рятував, допомагав, вчився, воював. Жив. Жив, як годиться молодому, красивому, здоровому юнаку.

А потім було 24 лютого 2022 року. Шок, злість, лють. 7 батальйон, 4 рота.

«Мамо, все добре», - час від часу читала короткі повідомлення його бабуся-мама і від того на крапельку ставало легше. Лише на крапельку. Бо більше нічого не знала і не знала, що з Максимом вже наступної миті там, на війні.

Ранок 10 вересня 2022… І… кінець…Кінець цього достойного, насиченого, барвистого, молодого, красивого життя. Життя із викликом на достойні вчинки, досягнення і принципові погляди на порядність, честь і гідність…

Вічна і світла пам’ять захиснику.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На рідній Волині вічний спокій знайшов 25-річний Герой-прикордонник Андрій Котельніков. ФОТО
Наступна новина Президент підписав закон про відстрочку тим, чиї неповнорідні родичі загинули на війні
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні