Президент підписав закон про відстрочку тим, чиї неповнорідні родичі загинули на війні

Президент підписав закон про відстрочку тим, чиї неповнорідні родичі загинули на війні

Президент України Володимир Зеленський підписав закон №11391, яким передбачена відстрочка від призову на службу для тих, чиї неповнорідні родичі загинули на війні чи зникли без вісти.

Про це йдеться у картці документа на сайті Верховної ради, передає Суспільне

21 серпня парламент ухвалив закон про внесення змін до Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" щодо розширення кола військовозобов’язаних чиї близькі родичі, зокрема рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра, загинули або зникли без вісти під час участі у бойових діях, для надання відстрочки від призову на військову служби під час мобілізації.

Неповнорідними називають братів та сестер, у яких спільний лише хтось один із батьків — мати або батько, а не обидва з них.

У липні 2023 року президент Володимир Зеленський підписав закон щодо розширення підстав звільнення з військової служби деяких категорій громадян в період воєнного стану.

Відтоді додатковою підставою звільнення з військової служби є те, що близькі родичі — чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра — загинули або пропали безвісти після повномасштабного вторгнення росії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Молоде життя обірвала війна: спогади про Героя з Волині Максима Вороб’я, якому навіки 20
Наступна новина Повідомили про загибель на війні ще двох Героїв з Волині
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні