Московський патріархат покарав волинського священика, який перейшов до ПЦУ

Московський патріархат покарав волинського священика, який перейшов до ПЦУ
Фото ілюстративне (джерело: patrioty.org.ua)

В УПЦ МП вирішили покарати волинського священика, який разом із громадою вирішив перейти до ПЦУ. Йдеться про настоятеля Свято-Хрестовоздвиженського храму у селі Коршів, що під Луцьком, Олександра Казмірука

Митрополит Луцький і Волинський УПЦ МП Нафанаїл підписав указ про заборону протоієрею Олександру Казміруку у служінні, – пише прес-служба Волинської єпархії УПЦ МП. 

У Московському патріархаті запевняють, що священик грубо порушив присягу священнослужителя, Постанову Собору єпископів Української Православної Церкви від 13 листопада 2018 року і рішення Священного Синоду Української Православної Церкви.

«Ви забороняєтесь у священнослужінні без права причастя Святих Христових Таїн», – йдеться в указі.

Нагадаємо, Коршівська громада одноголосно вирішила перейти до помісної Православної Церкви України. За те, щоб церква належала московському патріархату, не поставили жодного підпису. Підтримав рішення про перехід і священик. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Одесі сотні людей прийшли на проплачений мітинг за неіснуючого кандидата у президенти. ВІДЕО
Наступна новина Футболісти «Волині» поїхали на збори в Туреччину
Останні новини
Схожі новини