МОЗ хоче закласти у бюджет хіміотерапію у 60 тисяч для кожного онкохворого

МОЗ хоче закласти у бюджет хіміотерапію у 60 тисяч для кожного онкохворого
Фото ілюстративне

У Міністерстві охорони здоров'я запропонували свій варіант бюджету на 2021 рік, з урахуванням підвищених тарифів на лікування. Зокрема, мова йде про витрати на лікування пацієнтів з онкологічними захворюваннями та програму "Доступні ліки".

Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу 3 грудня, пише Українська Правда.

За його словами, на процес лікування впливає сума коштів, яка була витрачена на ліки, пацієнтів та медичні вироби.

«Цього року в нас закладено тариф – це те, що сплачується за лікування онкологічного хворого при проведенні хіміотерапії, 17 834 грн. Окрім того, держава ще додатково виділяє лікарські засоби, які закуповуються централізовано.  Цієї суми коштів не вистачає. В своєму бюджетному запиті, на який ми розраховували, порахували реальну вартість, яка складає близько 60 тиc. гривень...

Ми також в своєму бюджетному запиті на наступний рік окремо виділили лікування таких важких хворих, які мають онкогематологічні захворювання – це те, що ми всі знаємо як рак крові.  Тариф, який ми заклали в бюджетному запиті, складає 101 тис. грн», – сказав Степанов.

Крім того, у міністерстві вимагають збільшити бюджет на програму "Доступні ліки". 

"Також важлива річ – це реімбурсація, програма "Доступні ліки"  по якій наші незахищені верстви населення, особливо пенсіонери, отримують лікарські засоби.Цього року на всю програму  було закладено 1 млрд 71 млн грн.  Те, що ми закладали в своєму бюджетному запиті на наступний рік – 4 млрд 700 млн грн", – додав очільник МОЗ. 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку патрульні перевіряли таксистів
Наступна новина За минулу добу ще у 330 волинян виявили коронавірус
Останні новини
Схожі новини