МОЗ знову хоче змінити умови навчання під час карантину. Розказуємо детально

МОЗ знову хоче змінити умови навчання під час карантину. Розказуємо детально

Міністерство охорони здоров’я планує змінити рекомендації щодо роботи шкіл в умовах карантину. Зміни стосуватимуться режиму навчання та умов роботи вчителів у класах.

Про це розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко на конференції «Освіта в умовах пандемії: як організувати навчальний рік 2020-2021», пише Громадське.

«Червона зона»: школи закриють — навчання триватиме

Найвищий рівень епідеміологічної небезпеки — в «червоній» зоні, а тому там всі заклади освіти взагалі не відкриватимуть, зазначив головний санлікар. А от на решті території вони працюватимуть.

«Ми розуміємо, якщо будуть деякі школи в "червоній" зоні, то буде запроваджено онлайн-навчання саме на той період, поки регіон буде знаходитися в "червоній" зоні», — уточнив Ляшко. Тобто в «червоній» зоні школярі вчитимуться дистанційно — як і під час перших тижнів карантину в Україні.

Що було раніше: прем’єр Денис Шмигаль казав, що в «червоній» зоні школи відправлятимуть на карантин, а потім знову відкриватимуть — якщо після перегляду поділу України на карантинні зони «червона» зона стане «помаранчевою», «жовтою» чи «зеленою».

Переглядають поділ на зони кожні сім днів. Водночас послаблення карантину в «червоній», «помаранчевій» чи «жовтій» зонах може статися не раніш як через 14 днів. Тобто школа в «червоній» зоні може через деякий час знову запрацювати у звичному режимі.

«Помаранчева» зона: не маски, а прозорі захисні щитки

У «помаранчевій» зоні заклади освіти заборонятимуть відвідувати групами кількістю більше 20 людей — утім це рішення не стосується дитсадків, шкіл, а також закладів позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти.

Іншими словами, школи й дитсадки відвідуватимуть як і у звичайних умовах, а от у закладах вищої освіти (університети, інститути) мають встановити певні обмеження.

Масковий режим у закладах освіти теж чекають зміни. Заходити до школи й не тільки потрібно буде обов’язково в масці. Наразі її обов’язково потрібно носити й на уроці, але, за словами Ляшка, цю норму змінять: вчителі зможуть викладати, а діти — перебувати в класі без маски на обличчі.

«У "помаранчевій зоні" ми дамо рекомендацію вчителям одягати захисний щиток, який прозорий і дозволяє передавати емоції, щоб не порушувати освітній процес», — додав головний санлікар.

І це ще не точно

Віктор Ляшко оголосив лише про плани МОЗ щодо зміни рекомендацій. За його словами, рішення про це ухвалять наступного тижня — після конференції ВООЗ і ЮНІСЕФ щодо освіти в умовах карантину.

«Там (на конференції — ред.) також будуть розглядатися питання підготовки до нового навчального року в умовах пандемії. Також будуть розглядатися питання щодо того, потрібно чи не потрібно тестувати (на коронавірус — ред.) вчителів, учнів. Саме за результатами цієї глобальної конференції ми оцінимо доцільність перегляду наших рекомендацій», — зазначив головний санлікар.

Нагадаємо, Луцьк два тижні перебуватиме у «жовтій» зоні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцькому приватному дитсадку «Плай» до кінця серпня можна виграти літню фотосесію
Наступна новина Суд визнав дії Луцькради незаконними, - адвокат про демонтаж Старого ринку
Останні новини
Схожі новини