Можна вважати, що Україна виходить з кризи, - міністр фінансів

Можна вважати, що Україна виходить з кризи, - міністр фінансів

У Міністерстві фінансів вважають, що Україна пройшла критичні показники падіння економіки і наразі почала виходити з кризи.

Про це розповів очільник міністерства Сергій Марченко в інтерв’ю виданню «Сегодня», пише Громадське.

Він зазначив, що найважчими для економіки країни були квітень та травень, а нині «вже запустилися економічні процеси». У Мінфіні прогнозують, що ВВП впаде на 4,8%, хоч і МВФ дає прогноз на рівні 8,2%.

«Бачимо чіткі сигнали щодо відновлення економіки США, європейських економік, відновлення виробництва. Йдуть замовлення на поставки продукції металургії. Зберігся попит на продукцію хімпрому, лікарські засоби. А на продукти харчування і зернові попит був завжди. Причому у період пандемії він був вищий, ніж раніше… Повірте, у нас вистачить сил, щоб відновитися і ставати сильнішими», — переконує Марченко.

Водночас він додав, що під час пандемії багато втратив малий та середній бізнес.

«Але статистика свідчить про те, що цифри реєстрації нових ФОПів вже вийшли на докризовий рівень. Споживання електроенергії в останні дві декади свідчить про відновлення промислового виробництва. Є підстави вважати, що найбільш критичну стадію кризи ми пройшли. Зараз йде відновлення», — розповів міністр.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чого очікувати від iPhone 12: що про нього відомо?
Наступна новина «Якого дідька ми хизуємося напівшароварними маршрутами?!» - Корсак про туризм і чиновників
Останні новини
Схожі новини