Нинішнім 40-річним пенсія від держави не світить, – міністр фінансів

Нинішнім 40-річним пенсія від держави не світить, – міністр фінансів

Глава Міністерства фінансів Сергій Марченко заявив, що якщо немає накопичень в недержавному пенсійному фонді, розраховувати на пенсію взагалі не варто.

Про це йдеться в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Має бути етапність, ми не можемо відразу піти й роздати кошти недержавним пенсійним фондам, це неприйнятно. Тож на початку залучатимемо державну накопичувальну інституцію: державний пенсійний фонд чи державну керуючу компанію. До того ж на початковому етапі в нас небагато інструментів для вкладень - це можуть бути ОВДП. Багато скепсису, що, мовляв, ми йдемо проти течії, що накопичувальна система показала свою неефективність. Це не так. Солідарна пенсія має бути разом з накопичувальною. Якщо у вас немає накопичень в НПФ, розраховувати на пенсію взагалі не варто", – заявив міністр.

За його словами, кількість працюючих постійно скорочуватиметься, а кількість пенсіонерів – зростатиме.

"Мені сорокалітньому на пенсію за нинішніх умов розраховувати не варто. Тоді два варіанти - або я сам шукаю можливості й відкладаю через НПФ, або створюються умови таких накопичень для всіх громадян. Це потягне фіскальні втрати бюджету, і це всі мають розуміти", – додав Марченко.

За словами міністра, обговорюється варіант, коли інвестуватиметься 1% з ЄСВ та 1% з іншого джерела.

"Це може бути ПДФО (це дискутується) або пряма бюджетна програма, до чого ми більш схильні. Мінфін пропонує: давайте створимо окрему пряму бюджетну програму, скажімо, "Внесок держави в накопичувальну пенсійну систему". Умовно, якщо ти дав 1% або 1,5%, держава дає стільки ж", – пояснив він.

Читати також: Вже за рік мінімальну зарплату в Україні хочуть збільшити до 7 700 гривень


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Помер відомий волинський історик та краєзнавець
Наступна новина У Луцьку центр молодіжного простору переселили на Глушець
Останні новини
Схожі новини