Мрії VS реальність: як і за скільки лучани можуть відпочити на Гаваях

Мрії VS реальність: як і за скільки лучани можуть відпочити на Гаваях

Ну хто не мріяв відпочити на Гаваях...  Острови, які для багатьох стали символом справжнього відпочинку. Та мало хто знає, що саме 18 січня відзначається День відкриття Гавайський островів. 

Хоч Гаваї і були відомі полінезійцям ще на початку ХІV століття, та першовідкривачем офіційно вважають відомого мандрівника Джеймса Кука. Саме він під час експедиції у 1778 році на весь світ розповів про чарівну красу та самобутню культуру місцевого населення. І попри те, що життя Кука зупинилось саме на Гаваях (причина аж ніяк не у тому, що «аборигени з’їли Кука», як співається у пісні, а більш політична), саме він дав поштовх для розвитку островів.

Гаваї – це справжня мрія: відпочинок на островах, екзотичні фрукти, неймовірні пейзажі та блакитні води Тихого океану. На сьогодні острови є штатом США, тож є більш доступними завдяки активній підтримці з боку американського правління, яке розвиває туризм. Тим не менше, для багатьох українців Гаваї й надалі лишаються мрією. 

Однак, це й напрямок називають одним з найперспективніших у сфері туризму. Як часто лучани та волиняни загалом, цікавляться відпочинком на Гаваях ми запитали у директора відомого туристичного агентства «Море турів» Світлани Віщик. Воно отримало низку нагород від провідних туроператорів України: Корал Тревел , Джойн Ап, ТПГ, ТУІ, тож по праву, команду можна назвати експертами у цій сфері.

Зокрема, Світала Віщик розповіла, що тури на Гаваї є дійсно недешевими, тому ними цікавляться не так часто, як путівками в Єгипет чи Туреччину. Тим не менше, за словами директорки, ТА «Море турів» пропонує своїм найбільш вибагливими клієнтам відпочинок на Гавайських островах. За словами Світлани Віщик, це можуть бути тури як з окремим перельотом і проживанням у вибраному готелі, так і подорож на круїзному лайнері.

«На Гаваях дуже сприятливий морський клімат цілий рік. Найтепліше з травня по жовтень . Найжаркіший місяць - серпень. З жовтня по квітень на островах діють тропічні циклони, в цей час часто йдуть короткочасні дощі.  Краще всього на Гаваї їхати в літній сезон, коли сухо та сонячно.

Тим, хто не любить тропічну вологість, сподобається відпочивати в червні - найсухішому місяці. Море на Гаваях чудове в будь який час, цілий рік температура води від + 23 до  +28С», - розповідає Світлана Віщик.

Для відпочинку на цих островах необхідна віза США,оскільки Гаваї - це один із штатів Америки.

«Відпочинок на Гаваях коштує від 1500 доларів на 1 на тиждень. У вартість входить проживання в готелі вибраної категорії, сніданки, авіапереліт, страховка, трансфери. Наша агенція відправляла туристів на Гаваї в минулому році. Це була весільна подорож розглядали багато варіантів, але зупинились на Гаваях. Туристам дуже сподобалось.  Відпочивали вони на острові Оаху - найбільшому острові Гавай, що також є найбільш популярним серед цих островів», - ділиться власним досвідом директор ТА «Море Турів» Світалана Віщик.

За її словами, дедалі більше туристів обирають відпочинок за кордоном. Найбільшою популярністю користуються бюджетні тури в Єгипет, Туреччину, Болгарію, Грецію, Іспанію, Італію. Однак взимку волиняни надають перевагу екзотичним напрямкам - Таїланд, Шрі-Ланка, Гоа, Мальдіви, Домініканська Республіка, Мексика.

Світлана Віщик розповіла, що наші туристи просто обожнюють «гарячі тури», коли ціни на відпочинок за кордоном знижуються і путівки можна купити значно дешевше. 

«Так «гарячу» путівку в Єгипет можна придбати від 150 дол. за особу. В дану вартість входить авіапереліт,  проживання в готелі, страховка та трансфери. Великим попитом також зараз користуються автобусні тури Європою. Їх вартість від 25 євро за особу робить їх доступними для любої категорії туристів. Тим не менше… Гаваї є Гаваї. Це своєрідний культ у туризмі», - резюмує Світлана Володимирівна.

Еля КОРОТИНСЬКА


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина П'яна жінка водій влаштувала скандал патрульній поліції. ВІДЕО
Наступна новина Верховна Рада прийняла закон про деокупацію Донбасу
Останні новини
Схожі новини