«Мрію про відкриття заводу мінеральної води у «Проліску»,– депутатка Луцької райради Оксана Бугайчук

«Мрію про відкриття заводу мінеральної води у «Проліску»,– депутатка Луцької райради Оксана Бугайчук

Депутати Луцької районної ради звітують про перший рік своєї каденції.

Із депутаткою фракції «За майбутнє» Бугайчук Оксаною Володимирівною пресслужба райради поспілкувалась не лише про її діяльність як обраниці громади, а й як із очільницею санаторію матері та дитини «Пролісок».

Довідково: Народилась 07.08.1984 року у с. Калинівка Маневицького району Волинської області. У 2002 році закінчила Рудниківську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів. У 2009 році отримала диплом спеціаліста Приватного вищого навчального закладу «Європейський університет» за спеціальністю «Економіка підприємства». Директор санаторію матері та дитини «Пролісок».
Член фракції «За майбутнє».
Член постійної комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст району
Кількість відвіданих засідань сесій: 8

- Пані Оксано, майже три роки тому Ви очолили санаторій матері та дитини «Пролісок». Що змінилося в санаторії за ці роки?

- У нас дуже потужна база лікувальна і важливо зберегти те, що маємо. Тому усі наші зусилля ми спрямовуємо на ліквідацію існуючих недоліків, щоб лікувальна база розвивалась та працювала далі. Щороку ми пишемо стратегічні плани, у яких ставимо масу завдань.

Минулого року через карантинні обмеження ми не працювали півроку. І навіть попри це, не заробивши й половини дохідної частини, яку планували, але завдання, які ми поставили на початку року, нам вдалося виконати.

- Чим можете похизуватися вже зараз?

- Вдосконаленню меж немає. У планах – встановлення незалежної сонячної електростанції. Ми вже користуємося сонячними батареями для підігріву басейнів, але це відбувається у тестовому режимі, а у планах – комплексний перехід на сонячні електростанції. Ми вже прорахували, скільки потрібно коштів, можливо отримаємо державні кошти чи з обласного бюджету. Точніше, ми просимо не дати нам гроші, а позичити. За попереднім підрахунком, вартість сонячної електростанції  та колекторної електростанції для підігріву води ми зможемо повернути трохи більше як за півтора року.

Другим нашим масштабним проєктом є реставрація очисної станції води. А мрія наша – це відкриття заводу із виробництва мінеральної води.

Лікувально-медична база у нас потужна і я не знаю, що можна було б ще додати до неї. Ми розвиваємо її і бережемо. Надаємо близько 170 послуг,  у тому числі з косметології, маємо власну лабораторію.

- Який відсоток пільговиків лікується в «Проліску»?

- Санаторій у зимовий період розрахований та 200 ліжкомісць, у літній період, коли в основному відпочивають сім’ями, – до 300 ліжкомісць.

Ми чітко розуміємо, що на пільгових категоріях громадян, які приїздять до нас на оздоровлення, санаторій не може заробити кошти. Тому у «Проліску» 40 відсотків відпочиваючих – пільговики, а решта 60% - комерція. Завдяки цьому ми маємо кошти оздоровити пільгові категорії населення і можемо функціонувати, підтримувати заклад та розвивати його.

- Які проблеми зі здоров’ям лікують у санаторії «Пролісок»?

- Показаннями для лікування у «Проліску» є захворювання ендокринної системи, органів травлення,  захворювання органів дихання, хвороби опорно-рухового апарату, серцево-судинної системи, адже наша лікувальна база включає в себе широкий спектр лікувальних факторів природного, преформованого і штучного походження.

 

- Чи є пацієнти, які завдяки «Проліску» позбулися хвороби і щороку приїздять, аби почуватися здоровими?

- Звичайно є, їх безліч, адже особливо «Пролісок» славиться лікуванням хвороб хребта. Наші спеціалісти лікують грижі і протрузії безоперативними дієвими методами. Серед них: сухі і водні витяжки, масажі, практики остеопатії, мануальної терапії, вертебрології та лікувальної фізкультури. Дієвою є також система тренажерів «David concept» – єдина методика в Україні, що дозволяє реалізувати строго індивідуальний підхід у розробці програм зміцнення хребта та реабілітації суглобів. Завдяки точному комп’ютерному тестуванню м'язів хребта, суглобового апарату пацієнта, базуючись на результатах тестування, формується максимально адаптований індивідуальний план реабілітаційних тренувань.

- Що є особливого у «Проліску», чого немає в інших здравницях регіону?

- Родзинкою санаторію є власне джерело з цілющою мінеральною водою «Проліскова» Жобринського родовища, яку можна отримати як лікувальну процедуру в бюветі так і зовнішньо – у термальному басейні. Також «Пролісок» відомий величезним вибором фіточаїв, які заготовляються працівниками в екологічно чистій зоні «Цуманської пущі».

- Поговорімо про Вашу депутатську діяльність. Якими пріоритетами керуєтесь у депутатській діяльності?

- У своїй депутатській діяльності постійно звертаю увагу на підтримку АТОвців, дітей-інвалідів, цікавлюся соціальним захистом населення.

- Які рішення районної ради вважаєте найефективнішими?

- Луцька районна рада 8 скликання працює у новому форматі. І я не лише про її новий склад після  реформи децентралізації, а про підходи у роботі. Попри невизначеність повноважень, районна рада показує реальні результати роботи. Тому усі рішення вважаю ефективними і потрібними для району та громад.

Як на мене, важливим було рішення про виставлення на аукціон недобудованого терапевтичного корпусу у Горохові та проект «Соціальне житло».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Війна за життя: показали, як працює ковідна реанімація у Боголюбах
Наступна новина США внесли Україну в список країн «дуже високого ризику» COVID-19
Останні новини
Схожі новини