МВФ розкритикував пенсійну реформу України

МВФ розкритикував пенсійну реформу України

Недоліки в законі про пенсійну реформу нівелюють передбачувану модернізацію пенсійної системи. У МВФ очікують, що Україна це виправить.

Міжнародний валютний фонд очікує внесення змін до закону про пенсійну реформу. Про це заявив прес-секретар Фонду Джеррі Райс під час традиційного брифінгу у Вашингтоні в четвер, 18 січня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, в ухваленому законі про пенсійну реформу є певні недоліки.

"Законодавство про пенсійну реформу включає ряд важливих положень, які необхідні для модернізації пенсійної системи. Разом з тим, присутні певні вади, які нівелюють передбачуване (законодавством. - Ред.) стимулювання громадян, які працювали більш тривалий термін і зробили великі внески в пенсійну систему", - заявив Райс.

"Це робить пенсійну систему нестійкою, і ми вважаємо, що необхідна певна робота щодо усунення цих вад", - пояснив він.

Як відомо, 3 жовтня Верховна Рада прийняла в другому читанні законопроект про пенсійну реформу.

Документ, зокрема, передбачає модернізацію пенсій і підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років з 1 січня 2018 року.

Також Райс виступив із критикою законопроекту про Антикорупційний суд. Як раніше вже заявляв МВФ, деякі положення цього законопроекту суперечать зобов'язанням України в рамках програми EFF і рекомендацій Венеціанської комісії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чим корисний мед: 9 лікувальних властивостей
Наступна новина Потужний ураган накрив Європу. Наслідки
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні