На Горохівщині може завалитися школа

На Горохівщині може завалитися школа

У селі Журавники Луцького району у будь-який момент може завалитися школа. 12 років тому тут проводили укріплення будівлі та фундаменту.

Тоді дали 10 років гарантії і цей термін уже минув, - повідомляє пресслужба Луцької районної ради.

«Школа знаходиться у цьому приміщенні із 1972 року, але це пристосована будівля, яка із самого початку не передбачалася під школу. Будівля зводилася як колгоспна їдальня, кафе і була одноповерховою», - розповіла директорка школи у Журавниках Світлана Шеремета.

Начальник відділу освіти, науки, культури, молоді, спорту та медицини Луцької районної ради Віктор Білик розповів, що будівля школи постійно осідає, попри укріплення, і тріщини продовжують з’являтися.

«Будівельники кажуть, що будівля стоїть або на плавуні (болотиста місцевість), або розташована над підземеллям, яке вело від церкви до цвинтаря», - каже Віктор Білик.

Радник голови райради Юрій Ройко зауважив – проблема у тому, що ця колгоспна будівля швидше за все зводилася без дотримання будівельних вимог. Ймовірно через це після добудови другого поверху пішли тріщини та осідання.

Минулого року Кабінет Міністрів виділив 1 мільйон 80 тисяч гривень на облаштування внутрішніх санвузлів у цій школі. Бо школярі й досі змушені ходити до вуличного туалету, що через дорогу.

Школа вкривається тріщинами
Гарантійний термін закінчився 2 роки тому

Голова Луцької районної ради Олександр Омельчук, оглянувши приміщення школи, наголосив - навіть неозброєним оком видно, що школа має нахил. Він стверджує, що приміщення мають оглянути спеціалісти. Якщо воно осідає і тріщини стають більшими, то недоцільно тут добудовувати вбиральні.

Ще у 2013 році навпроти діючої аварійної школи почали будувати новий освітній заклад. Наразі – це місцевий довгобуд.

«На мою думку, доцільно вкладати гроші у нову школу. Якщо вдасться, то включити її до Фонду регіонального розвитку та добудувати сучасну школу у Журавниках із спортивним, актовим залом, внутрішніми санвузлами. Демографічна ситуація у селі свідчить про збільшення кількості дітей, тому треба проводити переговори із народними депутатами, обласною радою, територіальною громадою і домовитися про спільний план дій, бо так, як є зараз, бути не може, адже мова йде про безпеку дітей», - наголосив голова Луцької районної ради Олександр Омельчук.

Зараз у школі, яка от-от може завалитися, навчається 134 дитини.

Читати також: З вересня українських школярів харчуватимуть за новим меню

Довгобуд, що може стати новою школою
Керівництво райради біля аварійної школи

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцькому зоопарку для червоних мавп побудують зимові вольєри
Наступна новина У Луцькому НТУ побудують новий стадіон. Показали, який він матиме вигляд
Останні новини
Схожі новини