Голову Луцької райради, який втік за кордон, відправили у відставку

Голову Луцької райради, який втік за кордон, відправили у відставку

Депутати Луцької районної ради проголосували за відставку голови Олександра Омельчука, який виїхав за кордон.

Сесія відбулась у середу, 14 червня. На ній були присутні 38 депутатів з 54. Голосування було таємне. Для цього створили лічильну комісію з представник різних партій, пише ВСН

«За» відставку Омельчука проголосували 38 депутатів. Головував на засіданні заступник голови Сергій Сівак, якого викликали зі служби (він нині в ЗСУ).

За словами Сергія Сівака, свою заяву на звільнення з посади голови Луцької райради Олександр Омельчук надіслав поштою.

Нагадаємо, Олександр Омельчук утік за кордон прикрившись відрядженням у Словаччину. Наказ про своє відрядження він підписав особисто на підставі листа-запрошення від тамтешньої громадської організації «Help Ukraine».

Вже за кордоном він записав відеозвернення, де розповів, що йому погрожували судовим процесом, тому він виїхав за межі України і складає повноваження. Пізніше він це відео видалив та заблокував свою сторінку в фейсбуці. 

Того ж дня дружина посадовця Ольга Омельчук виставила на продаж розкішний спільний маєток у Прилуцькому. Заяву про складання повноважень Олександр Омельчук надіслав на адресу райради поштою. 

Наразі правоохоронці розслідують зловживання посадовцями Луцької райради на суму близько 350 тисяч гривень. Йдеться про нібито зникнення з балансу райради кількох тонн пального, яке залишилося після завершення процесу децентралізації, утворення громад у 2020 році.

22 травня дружині голови-втікача Ользі Омельчук вручили повідомлення про підозру, а його самого оголосили в розшук. Згодом Волинський апеляційний суд арештував майно Олександра Омельчука.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьке підприємство здійснювало викиди забруднюючих речовин у повітря
Наступна новина Депутати громади на Волині змінили своє рішення щодо заборони УПЦ мп
Останні новини
Схожі новини