На його будинку майорить український прапор: Горохівський «Щит» нагородив німецького волонтера

На його будинку майорить український прапор: Горохівський «Щит» нагородив німецького волонтера

Волонтери Горохівського Щита дали відзнаку «Волонтер України за покликанням душі» для власника німецької фірми Карлс – Роберта Даля. Нагороду передало керівництво 72-гої окремої механізованої бригада імені Чорних Запорожців за клопотанням бійців бригади.

Як розповів волонтер Віталій Гладун, Роберт – успішний бізнесмен, часто його називають «полуничним королем», адже він – власник одних з найбільших полуничних плантацій в Німеччині. Його полуниця продається в майже 500 кіосках у різних німецьких містах. З неї готують найсмачніше полуничне варення в Німеччині. Також пан Роберт є власником мережі розважальних селищ, готелей та інших напрямів бізнесу.

У 2008 році українські студенти вперше приїхали на практику до фірми Карлс, де показали чудові результати. З цього часу тяжко порахувати точну кількість практикантів з України, було, що за сезон практику проходило близько двох тисяч студентів.

«З перших днів війни Роберт Даль мав чітку проукраїнську позицію. І почав допомагати не лише цивільним, які постраждали, а й військовим. Відправляв одну за одную вантажівки та буси з продуктами харчування, засобами особистої гігієни, необхідними речами для новонароджених та маленьких дітей, медикаментами, тепловізорами, дронами, генераторами, берцями та іншими потрібними речами на «Щит»», – розповів Віталій Гладун. 

Роберт Даль також прийняв біженців на кемп та допомагав з роботою.

А в підтримку та з солідарності до України, він на власному будинку вивісив український прапор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Найважче видаляти номери загиблих воїнів», – волонтер Віталій Гладун


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В ув'язнених Луцького сізо та Маневицької колонії вилучили ножі, телефони та спиртне. ФОТО
Наступна новина Важко прийняв загибель побратима, з яким пішли на війну: історія полеглого Петра Царика з Волині
Останні новини
Схожі новини