Найкращі короткометражки про Україну отримають відзнаку імені волинського Героя

Найкращі короткометражки про Україну отримають відзнаку імені волинського Героя

Триває прийом анкет номінантів на отримання Відзнаки імені Героя Небесної Сотні Сергія Байдовського. Нагородою відзначатимуть відеоісторії та короткометражні фільми про Україну, її історію, унікальні місця та особистостей, які роблять щось важливе для країни.

Про це йдеться на сайті Ківерцівської РДА.

«Сергій Байдовський не встиг реалізувати багато зі своїх мрій, як і усі герої Небесної Сотні. Сергій навчався на факультеті комп’ютерної інженерії. Він вважав, що саме за цією галуззю перспектива. Іншим його захопленням були подорожі Україною. Тому ми вирішили заснувати конкурс, у якому поєдналося б його захоплення комп’ютерними технологіями та захоплення Україною – невідомими сторінками історії, унікальними місцями та людьми», – розповіла сестра Сергія Байдовського Олена Стрельбіцька.

Для участі в конкурсі необхідно подати заявку, мотиваційний лист, резюме та відео тривалістю до 5 хвилин. Обмежень щодо технічної сторони роботи немає.

«Відео може буте зняте на камеру, телефон або дрон. Може бути присутня озвучка або музичний супровід. Головна вимога – це креативність та оригінальність контенту. Участь можуть взяти як громадяни України, так і іноземці, які поважають суверенітет України», – деталізувала журналістка і волонтерка  Олена Халімон.

Слід зазначити, що передбачено  4 етапи конкурсу. З 10 жовтня по 11 листопада триватиме прийом заявок заявок та всіх необхідних документів. З 12 по 18 листопада – робота журі та відбір номінантів. З19 по 20 листопада – укладання угоди про виконання проекту та затвердження бюджету. 21 листопада – урочисте оголошення результатів. Оцінювати віртуальний продукт будуть за 20-бальною шкалою. По 4 бали можна отримати за оригінальний підхід до створення ролика, якість та професійність, унікальність контенту, емоційний вплив на глядача та зміст.

До складу журі проекту увійшли письменник Василь Шкляр, музикант та художник Юрій Журавель; режисер Сергій Шараєвський; генеральний директор Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло; журналістка і громадська активістка Алла Мегель; журналістка  та громадська активістка Олена Халімон; викладач Сергія Байдовського та військовий волонтер, культуролог і режисер Руслана Порицька; побратим Сергія Байдовського та  боєць полку Азов Сергій Марчук.

«Є жива пам’ять, яку ми маємо плекати і така ініціатива створення відзнаки Героїв Небесної Сотні буде надалі підтримуватися нами», – підкреслила Антоніна Піпко, заступник генерального директора Музею Революції Гідності.

Більш детальну інформацію про умови участі у конкурсі можна знайти на сторінці ГО «Родина Героїв Небесної Сотні» у Facebook.


 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Архівні знімки одного з найстаріших храмів Волині. ФОТО
Наступна новина На Волині розшукали зниклого підлітка
Останні новини
Схожі новини