На Київщині рятують дитину, яка захворіла на правець. ВІДЕО

На Київщині рятують дитину, яка захворіла на правець. ВІДЕО
https://zaxid.net

У обласній лікарні у Боярці на Київщині бореться за життя Кирило Овдій. Малюкові лише два роки і вісім місяців, вже майже тиждень він у реанімації на апараті штучного дихання. Малюк підхопив правець, бо його мати свідомо відмовлялася від вакцинування сина.

Про це ідеться у сюжеті ТСН.

Це вже другий випадок праця у Київській області за останні місяці. Інфекціоністи стривожені і правцем, і легковажністю українців.

Уже п’ятий день малюк у штучній комі. Це був єдиний спосіб припинити безперервні болючі судоми і чере загрозу зупинки дихання.

У лікарню потрапив іще у свідомості. 

Мама сина не вакцинувала свідомо, а лікарів не слухала. Каже, вичитала в інтернеті, що до трьох років дітей краще не вакцинувати.

Кирилкові вкололи протиправцеву сироватку. Але вона, пояснюють лікарі, діє лише на токсини у крові і безсила до тих, що встигли вже проникнути у нервову систему. Прогнозів не роблять, кажуть – стан тяжкий.

Якщо правець не лікувати, то 70% пацієнтів помирає, свідчить статистика.

За 2017 рік зафіксовано 17 випадків правцю в Україні. Один із них – смертельний. Інфекціоністи прогнозують збільшення правцю через людську легковажність.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Одесі на Гриценка з однопартійцями напали люди в масках. ВІДЕО
Наступна новина Якщо дитина не йде до школи 10 днів поспіль без пояснень – повідомляють поліцію, – МОН
Останні новини
Схожі новини