На кордоні з Польщею утворилися 35-кілометрові черги: протест триває четвертий день

На кордоні з Польщею утворилися 35-кілометрові черги: протест триває четвертий день

На четвертий день протесту польських перевізників на кордоні з Україною утворилася 35-кілометрова черга вантажівок.

Автомобілі простоюють кілька днів, – повідомляє Zaxid.net.

«Кілька сотень вантажівок застрягли в Дорогуську, Гребенному та Медиці. Вони очікують на відправлення впродовж кількох днів. У Гребенному приблизний час – 137 годин. У середу було 90 годин і 900 вантажівок», – йдеться у дописі.

Також сайт зазначає, що на переїзді у Дорогуську водіям доводиться чекати 39 годин, а часом й значно довше. У Медиці перетин кордону займає 65 годин. На розмитнення чекає близько тисячі фур. Черга з автомобілів – 35 кілометрів, яка доходить до міста Сколошева, що вже в Ярославському повіті.

«Машини стоять в правій смузі скраю дороги. Схожа ситуація на національній дорозі 28 від Перемишля до Медики. Автомобілі, які очікують на перетин кордону, паркуються вже у самому Перемишлі», – пише RMF.

Великі черги вантажівок на українсько-польському кордоні спричинені блокуванням протестуючими польськими перевізниками, які хочуть відновити дозволи для українських компаній. Протест перевізників триває з понеділка, 6 листопада.

Протестувальники пропускають лише автобуси та транспорт з продовольством, гуманітарною допомогою та пальним. Всі інші види перевезень – одну вантажівку на годину.

Нагадаємо, у понеділок, 6 листопада, польські перевізники почали акції протесту поблизу трьох автомобільних пунктів пропуску на польсько-українському кордоні «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин». Пікетувальники вимагають заборонити реєстрацію в Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом, через що польських підприємців витісняють з ринку; відновити видачу дозволів на в’їзд до Євросоюзу для українських перевізників та покращення обслуговування на кордоні. Також вимагають відключили польські автомобілі та автомобілі з Євросоюзу зі системи еЧерга з української сторони. Акція протесту зареєстрована до 3 січня. Організатори попереджають, що також можуть перекрити під’їзні шляхи до пунктів пропуску. 

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У водосховище на Волині випустили майже 500 кілограмів риби
Наступна новина Тигриця Тріша з Луцького зоопарку переїхала до Черкас
Останні новини
Схожі новини