Як на Ковельщині відзначили працівників місцевого самоврядування. ФОТО

Як на Ковельщині  відзначили працівників місцевого самоврядування. ФОТО

В Ковельському районі відзначили День місцевого самоврядування.

Подякували за працю на благо розвитку краю та держави місцевим самоврядникам у п'ятницю, 7 грудня, – повідомляють на сторінці голови Волинської обласної державної адміністрації Олександра Савченка у Фейсбуці.

Привітали самоврядників високоповажні гості: голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко, начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Ігор Ващенюк, голова Ковельської районної ради Андрій Броїло, голова районної державної адміністрації Віктор Козак.

У залі зібралися депутати обласної, районної селищних та сільських рад, ветерани місцевого самоврядування, представники громадських організацій, структурних підрозділів ОДА та громадськість.



Окрім того, родзинкою святкування стало те, що перше засідання Ради Регіонального розвитку Ковельського району та представлення бюджету району на 2019 рік співпало з відзначенням Дня місцевого самоврядування.

ЧИТАТИ ТАКОЖ«Важливо не помилитися у виборі керівника», - Олександр Савченко про децентралізацію. ФОТО

«Звичайно свято тільки тоді свято, коли воно має наповнення. Ми рухаємося в тому періоді розвитку, коли розуміємо для чого створються ОТГ, для чого функціонують сільські, міські, районні та обласні ради. Я задоволений, що Рада регіонального розвитку співпадає з цим святом. Це означає, що якщо раніше влада розробляла плани на майбутнє в кабінетах, сьогодні Президент України Петро Порошенко запропонував новий принцип — обговорювати Перспективний план розвитку територій з громадами та депутатами усіх рівнів, бізнесменами, активістами. Це зручно, цікаво, це формує відповідальність», – зазначив Олександр Савченко.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Формат «без совка»: 9 зубрів і Олена Твердохліб. Із форуму для лідерів громад у Луцьку. РЕПОРТАЖ

«Потім на рівні області ми сформуємо План розвитку територій регіону і будемо працювати. Цей принцип каже про те, що це вже дійсно самоврядування. Хочу побажати, щоб ви віднеслися до моїх слів критично і знайшли в них глибокий зміст. Вітаю вас усіх зі святом. Ви робите нелегку та інколи невдячну справу. Але ми українці, затяті, й мусимо «тягнути того плуга», - звернувся до присутніх  очільник області.

«На місцеве самоврядування покладена велика відповідальність за благополуччя громад, комфотні умови життя громадян. Сьогодні воно працює у нелегкий час — але самоврядники успішно реалізовують всі реформи, зокрема й децентралізацію. Утворення сильних та спроможних громад - шлях до розвитку. На Ковельщині вже є 6 громад, проте процес децентралізації триває», –  розповів голова районної державної адміністрації Віктор Козак.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Нововолинську розламалася новорічна ялинка. ФОТО
Наступна новина На Волині викрили підпільну АЗС. ФОТО
Останні новини
Схожі новини