На Маневиччині селяни хочуть перейти в нову церкву, а священик - проти

На Маневиччині селяни хочуть перейти в нову церкву, а священик - проти
Фото ілюстративне (джерело: Радіо Свобода)

Прихожани ще одного храму на Маневиччині вирішили перейти з УПЦ МП до нової церкви. 

Йдеться про жителів села Нічогівка, – пише на своїй сторінці у Фейсбуці учасниця Революції Гідності Майя Москвич.

«Громада мого рідного села Нічогівка також вирішила перейти до ПЦУ, процес вже розпочато. На жаль, не без перешкод. На минулу службу отець Тарасій привіз людей-тітушок з Луцька. 50 людей в малесеньке село Нічогівка! В церкву, яку люди побудували за свої гроші... Переконували і приїжджі священники. Слава Богу люди хоч можливо і полякалися, але вже визначилися!» – написала Майя.

За її словами, офіційні збори щодо переходу у селі проведуть 20-го січня.

«Треба їхати. Не тільки тому що перехід до ПЦУ це питання не віри, а державності і таке не можна пропускати. А ще й тому, що люди бояться що може бути повторення сценарію сусіднього села Красноволя і хто зна скільки «людей з Луцька» приїде», – зазначила авторка. 

Нагадаємо, у селі Красноволя прихожани, які захотіли перейти в нову церкву, заблокували храм і не впустили в нього священика УПЦ МП. 

«Кожна громада зараз визначається - вона за незалежну Україну чи за російську Україну. Не лише декларативно, а й реально. З відповідальністю за своє рішення. І я неймовірно пишаюся, що люди з моїх рідних Красноволі і Нічогівки прийняли правильні рішення одними з перших на Волині!» – зазначила Майя Москвич. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На волинському кордоні затримали американця з фальшивим паспортом
Наступна новина У Луцьку підлітки витягли з петлі самогубця. ФОТО
Останні новини
Схожі новини