На озері Світязь взялись за оновлення пляжу. ФОТО

На озері Світязь взялись за оновлення пляжу. ФОТО
Волинь24

На центральному пляжі у селі Світязь ставлять нові альтанки, кабінки для переодягання та облаштовують дерев'яні доріжки.

Раніше сюди вже завезли 500 вантажівок піску, – повідомляє Волинь24.

Директор Шацького національного природного парку Марія Христецька каже, готуватись до сезону почали ще взимку. Завершити ж роботи планують за тиждень.

"В першу чергу ми хотіли вирівняти територію, тому що величезні ями були, калюжі, болото. Першочергово завезли землю, глину, аби підняти пляж. Після цього засипали його піском", - розповідає посадовиця.

З її слів, пляж поділили на ділянки, кожну з яких закріпили за підприємцем. Вони відповідають за порядок на своїй території - прибирають, косять траву. 

А от централізовано сміття вивозить місцеве комунальне підприємство, яке заключило договір з національним природним парком. Останній також платить за обслуговування біотуалетів. На туалети щосезону витрачають 200 тисяч гривень. 

Одне з джерел доходів парку - екологічний збір. 25 гривень за легкове авто та п'ять гривень з людини повинні сплачувати туристи, які в'їжджають на територію Шацького національного природного парку.

Наступного року на центральному пляжі планують поставити лежаки. Обіцяють, що засмагати на них відпочивальники зможуть безкоштовно.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку авто на єврономерах знесло дорожній знак та ледь не протаранило паркан
Наступна новина Пишні шевелюри та червона доріжка: луцький фотограф показав ретро-світлини випускників 1976 року
Останні новини
Схожі новини