На пересадку кісткового мозку 4-річному волинянину дасть гроші держава

На пересадку кісткового мозку 4-річному волинянину дасть гроші держава

Збір коштів на лікування 4-річного ратнівчанина Максима Лук’янюка, який потребує пересадки кісткового мозку, призупинили. Рідні хлопчика отримали документ, в якому МОЗ України зобов'язується оплатити решту суми для лікування.

Документ батьки отримали 3 грудня, – пишуть у спільноті «Лікування Лук'янюка Максима» у Фейсбуці.

«Було нещодавно перерозподілено 36,5 млн.грн на державну програму «лікування за кордоном». Ми вірили, що з настанням нового бюджетного року вирішиться наша оплата лікування, але не сподівалися, що проблема оплати вирішиться ще до нового року, що ДОДАТКОВО розподілених коштів вистачить і для нашого хлопчика ще в цьому році. Це означає, що ми швидше зможемо поїхати на лікування! Нас запевнили (по телефону) в міністерстві, що кошти наша клініка отримає за три тижні», – йдеться у дописі.

«Отримали ще відповідь з клініки, що знайдено два донора, двоє молодих людей, які можуть врятувати нашого Максимка. Наразі, як нам повідомили, ведуться перемовини з ними та будуть робитися певні дослідження, визначатиметься стан їхнього здоров'я і т. п. Відверто кажучи, вже почали перейматися, адже закінчувався вже третій місяць як почали пошук донора. І така новина! Дякуємо ВСІМ-ВСІМ, що допомогли нам зібрати кошти для цього в такий короткий термін», – повідомили в дописі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Курс валют на 5 грудня: долар впав, а євро зросло
Наступна новина Порошенко назвав дату і місце Об'єднавчого собору
Останні новини
Схожі новини