На проспекті Волі у Луцьку облаштовують «острівці безпеки». ФОТО

На проспекті Волі у Луцьку облаштовують «острівці безпеки». ФОТО

У Луцьку на нерегульованих пішохідних переходах уздовж проспекту Волі облаштують "острівці безпеки".

Усього тут мають встановити вісім таких конструкцій, розповів Суспільному заступник директора фірми-підрядника Сергій Володько.

Так, 16 травня один з "острівців безпеки" обладнали поруч з міським Центром меддопомоги. Його вже вимостили і на ньому встановили дорожні знаки.

На інших локаціях робітники зрізають шар асфальту на дорозі, вкладають бруківку та бордюри.

Завершити будівництво острівців безпеки на проспекті Волі планують до кінця травня, – зазначив заступник директора фірми-підрядника Сергій Володько. Після цього підключать електроживлення до дорожніх знаків про об’їзд перешкод, щоб вони світилися вночі.

Облаштування "острівців безпеки" на центральному проспекті Луцька прокоментував також міський голова Ігор Поліщук

З його слів, такі конструкції не зменшують кількість смуг на пр. Волі та не впливають на швидкість трафіку при дотриманні вимог ПДР, а лише є засобом заспокоєння руху, дозволяють пішоходу перейти вулицю у два етапи, зокрема, слідкувати лише за однією стороною проїжджої частини.

Суспільне також поспілкувалося з пішоходами та водіями легкових автомобілів і громадського транспорту в Луцьку щодо доцільності встановлення "острівців безпеки": 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Поблизу Бахмута загинув 28-річний Герой з Волині
Наступна новина У Луцьку охочих безплатно обстежуватимуть на рак шкіри
Останні новини
Схожі новини