На Рівненщині вилучили 1,6 т бурштину вартістю понад 16 млн грн

На Рівненщині вилучили 1,6 т бурштину вартістю понад 16 млн грн

У Рівненський області в результаті проведення спецоперації з незаконного обігу вилучено 1,6 т бурштину різних фракцій на загальну вартість понад 16 млн грн.

Про це на брифінгу в Києві заявив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко, – передає кореспондент УНН.

“Протягом минулого тижня працівники прокуратури спільно з поліцією провели дві операції та вилучили рекордні за останні роки партії обробленого та не обробленого бурштину вагою 1600 кг вартістю понад 16 млн.грн. Також було вилучено обладнання для видобутку та обробки бурштину”, — сказав Лисенко.

За його словами, наразі встановлюється все коло фігурантів, причетних до незаконних оборудок. Відкрито кілька кримінальних проваджень за низкою статей Кримінального кодексу України.

До слова, протягом останніх тижнів це вже третє вилучення таких обсягів. Зокрема, раніше повідомлялося, що на Рівненшині вилучили найбільшу за останні роки партію бурштину вагою більше 1 тисячі кілограмів вартістю близько 10 мільйонів гривень.

 

За повідомленням ІА «Волинські новини», нелегальний видобуток бурштину – проблема трьох областей: Рівненської, Житомирської на Волинської.

Волинська обласна рада зробила важливий крок в напрямку легалізації бурштинового бізнесу і цивілізованого видобутку корисних копалин, створивши КП "Волиньприродресурс". 2 лютого, Держгеонадра видали КП чотири спецдозволи на видобуток сонячного каміння. Прорив, який здійснили у Волиньраді, оцінили всеукраїнські ЗМІ.

Однак зараз місцева влада з подачі київських керівників блокує роботу цього комунального підприємства. Зокрема, у Маневицькому та Ратнівському районах, де могло б працювати КП «Волиньприродресурс», сільським головам відмовляли в наданні ділянок за межами населених пунктів. Про це нещодавно заявляв голова фракції «УКРОП» у Волинській облраді Вячеслав Рубльов.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Канада планує перестати надавати українцям візи
Наступна новина «Шайбу» у Луцьку знову хочуть закрити. ВIДЕО
Останні новини
Схожі новини