«На шкільних автобусах в Підгайцях катають сільраду, а це грубе порушення», – місцевий депутат

«На шкільних автобусах в Підгайцях катають сільраду, а це грубе порушення», – місцевий депутат

Шкільні автобуси Підгайцівської громади перевозять не лише дітей, а й депутатів та чиновників сільради.

Про це редакцію повідомив місцевий депутат Микола Господарик і надав фото, де шкільний транспорт використовується не за призначенням.

«Законом чітко визначено, що шкільні автобуси не можна використовувати в будь-яких інших цілях, крім перевезень учнів та вчителів. Є винятки, коли дозволяється їх підвозити не тільки в школу, а, наприклад, на міжшкільні змагання, екскурсії, для участі в ЗНО. Але возити депутатів і чиновників шкільними автобусами не можна», – пояснює Микола Господарик.

Він зафіксував щонайменше два випадки, коли один із шкільних автобусів із реєстраційним номером АС 8394 ЕН їздив не в потребах забезпечення освітнього процесу.

Перший випадок, який зафіксував Микола Господарик, стався 30 березня. Тоді шкільний автобус возив депутатів та чиновників Підгайцівської громади під час Дня депутата і був задіяний протягом усього робочого дня.

До слова, в громаді, яка об’єднала 20 сіл, є лише 6 шкільних автобусів.

Заступник сільського голови Леонід Гроголь та депутатка Тетяна Тирилюк під час Дня депутата
У Підгайцівській громаді – 6 шкільних автобусів
Делегація депутатів та чиновників, яку перевозять у шкільному автобусі

«Вдруге я побачив, що шкільний автобус перевозить депутатів та чиновників Підгайцівської сільради під час громадських слухань, які відбулися в Пальче 20 квітня. Хоча тема слухань стосувалася проблеми з галузі освіти – закриття місцевої школи, все одно таке використання є нецільовим, адже не стосується напряму здійснення освітнього процесу», – вважає депутат.

Шкільний автобус возив делегацію чиновників і депутатів на слухання в Пальче

Із цього приводу Микола Господарик уже підготував депутатське звернення до сільської ради і планує також звертатися в прокуратуру.

Читати також: Торчинський «Колос» передали на баланс Підгайцівській громаді


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Уряд хоче змінити правила усиновлення дітей в Україні
Наступна новина Яка ситуація із заповненістю «ковідних» ліжок у Боголюбах
Останні новини
Схожі новини