На Сході розпочали відводити українські війська

На Сході розпочали відводити українські війська
Фото ілюстративне

Розпочали відводити українські війська в районі Золотого Луганської області.

Про це повідомляє штаб Операції обʼєднаних сил, – пише the Бабель.

«Сьогодні, 29 жовтня 2019 року, о 12:00 розпочався процес розведення з обох сторін (дзеркально) на ділянці № 2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області. Це стало можливим завдяки дотриманню режиму тиші протягом останнього тижня», – зазначають у повідомленні.

Представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ підтвердили початок розведення сил і засобів. 

Зазначається, що українською стороною «буде вжито всіх необхідних заходів», і відведення сил і засобів не послабить оборонні можливості українських підрозділів на визначеній ділянці, а влада «у жодному разі не залишить місцеве населення поза увагою».

У штабі також зазначили, що обстріл, про який повідомлялося напередодні, стався не в зоні розведення сил і засобів.

Російське видання «РИА Новости» опублікувало відео запуску бойовиками сигнальної ракети, який ознаменував старт розведення сил.

Ветерани АТО, які перебувають у Золотому, заявили, що в цьому районі не було семи днів тиші, необхідних для початку відведення військ.

«Штаб ООС зафіксував п‘ять обстрілів сьогодні вночі та спростував інформацію про розведення. Стріляли, зокрема, по місцях дислокації ветеранів... У разі злочинного наказу відвести українські війська добровольці залишаться в Золотому для захисту місцевих мешканців», – заявили ветерани.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волиньрада проти: депутати сказали «ні» призначенню Погуляйка головою ОДА
Наступна новина У Рівному волиняни можуть стати професійними кухарями
Останні новини
Схожі новини