У Рівному волиняни можуть стати професійними кухарями

У Рівному волиняни можуть стати професійними кухарями

Волиняни можуть підтвердити результати неформального професійного навчання.

Це можна зробити у будь-якому навчальному центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, – повідомляє прес-служба центру зайнятості.

Волиняни у Рівненському навчальному центрі можуть підтвердити професію кухаря. Вартість навчання – орієнтовно 1 700 грн за кошти особи або роботодавця. Термін підтвердження – 3 дні.

Ця послуга цікава для:

– осіб, які мають великий досвід роботи за професією, але не проходили попереднє навчання в навчальному закладі та не мають документа державного зразка з присвоєнням робітничої кваліфікації;

– осіб, які мають присвоєну кваліфікацію, але з різних причин втратили підтверджуючі документи і хочуть їх відновити;

– осіб, які мають присвоєну кваліфікацію та відповідні документи, але хочуть підвищити розряд.

Підтвердження неформального навчання за професією кухар розпочалося з 2017 року. Нині 15 волинян отримали свідоцтво про присвоєння робітничої кваліфікації.

Так, 19 вересня, Лариса Остапюк та Ольга Гінайло, кухарі з Любомльщини, у Рівненському ЦПТО ДСЗ підтвердили свою теоретичну і практичну підготовку.

Члени комісії одностайно визнали професійні здібності волинянок, адже їхні відповіді та кваліфікаційні страви набрали необхідну кількість балів.

Упродовж 2 днів на базі навчально-виробничого комплексу РЦПТО ДСЗ кухарки готувалися та здавали теорію і працювали на кухні за індивідуальними технологічними картками.

Маючи досвід роботи кухарями та прагнучи подальшого офіційного працевлаштування, жінки здобули 3-й кваліфікаційний розряд і отримали свідоцтва державного зразка.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Сході розпочали відводити українські війська
Наступна новина Продають будинок в Боратині. Є власна ділянка, гараж і 5 кімнат
Останні новини
Схожі новини