Волиньрада проти: депутати сказали «ні» призначенню Погуляйка головою ОДА

Волиньрада проти: депутати сказали «ні» призначенню Погуляйка головою ОДА
Результати голосування. Джерело фото: прес-служба облради.

Обласна рада під час позачергової сесії висловила свою незгоду із рішенням про призначення Юрія Погуляйка головою Волинської ОДА. 

Відповідний проєкт рішення обранці прийняли у вівторок 29 жовтня. 

Нагадаємо, 28 жовтня Кабмін погодив кандидатуру Юрія Погуляйка на посаду голови Волинської ОДА. Це стало несподіванкою для волинян. Юрій Погуляйко із Луганщини, працював першим заступником голови Луганської ОДА, раніше в оргнанах МВС.  А 29 жовтня голова обласної ради Ірина Вахович підписала розпорядження про позачергову сесію.

У проєкті порядку денного сесії – два питання: звернення депутатів Волинської обласної ради до Президента України Володимира Зеленського щодо незгоди з кадровим рішенням Кабінету Міністрів України про погодження призначення головою Волинської обласної державної адміністрації Погуляйка Юрія Михайловича та «Різне». 

Текст звернення зачитала голова обласної ради Ірина Вахович.

"Цим зверненням висловлюємо свою незгоду з таким кадровим рішенням Уряду. Маємо достатньо підстав для застережень щодо призначення на посаду керівника виконавчої влади чиновника, який не є вихідцем з нашого краю і, відповідно, не може знати специфіки місцевої проблематики і якому важко буде знайти спільну мову з господарським та політичним активом, культурними, релігійними та громадськими організаціями. Призначення на посаду голови ОДА чужої для Волині людини – стратегічна помилка Уряду. Ми маємо гіркий досвід протистоянь виконавчої та представницької гілок влади через те, що немісцеві голови ОДА не знаходили компромісу з волинянами», – йдеться у тексті. 

З трибуни виступили Олександр Пирожик, депутат від «Свободи», та представник фракції «Самопоміч» Костянтин Зінкевич. Обранці відзначали одностайність колег, адже сесію зібрали за 2 години, рекордно швидко, і прийшло до зали більше, ніж дві третіх депутатів. Зрештою, під час голосування 45 із 46 присутніх обранців проголосували за проєкт рішення. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Для волинських медиків купили нові автомобілі
Наступна новина На Сході розпочали відводити українські війська
Останні новини
Схожі новини