На складах ДП «Волиньвугілля» виявили нестачу обладнання на понад 13 мільйонів

На складах ДП «Волиньвугілля» виявили нестачу обладнання на понад 13 мільйонів

На складах та дільницях ДП «Волиньвугілля» під час ревізії  аудитори виявили нестачу основних засобів (обладнання) загальною вартістю понад  13 млн грн.

Про це інформує пресслужба Управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області. 

Крім того, вугледобувне підприємство допустило нецільове використання бюджетних коштів. Йдеться про  31,8 млн грн,  передбачених на реструктуризацію вугільної галузі. Натомість підприємство спрямувало їх на на виплату заробітної плати адміністративно-управлінському  апарату.

Також аудитори встановили, що зволікання зі стягненням із боржників дебіторської заборгованості в межах терміну позовної давності призвело до втрати підприємством доходів на суму 20,5 млн грн.

У своїх висновках аудитори зазначають, що  подібні фінансові порушення на підприємствах у вугільній галузі є серйозною проблемою, яка може призвести до кризового стану в енергозбереженні та   мати довгострокові наслідки для економіки загалом.

Ревізія фінансово-господарської діяльності ДП «Волиньвугілля» охопила період з 1 січня 2020 року по 31 березня 2023 року.

Підприємство вже отримало вимогу щодо усунення виявлених порушень. Матеріали готуються до передачі в СУ ГУНП у Волинській області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Збував близько 100 закладок щомісяця: у Луцьку затримали наркозлочинця. ФОТО
Наступна новина На Волинь суне циклон з Атлантики: якою буде погода
Останні новини
Схожі новини