Як покарали водія позашляховика за їзду берегом Світязя

Як покарали водія позашляховика за їзду берегом Світязя

Райсуд на Волині оштрафував водія Hammer, який влітку їздив на своєму позашляховику берегом озера Світязь. Він повинен сплатити 340 грн штрафу, а також 7,2 тис. грн Шацькому нацпарку за завдану шкоду. Зауважимо, що Владислава Полякова вже не вперше судять за аналогічне порушення: у 2018 році на нього вже склали протокол за аналогічне порушення. Щоправда, тоді він не отримав жодного покарання через закінчення строків давності.

Як йдеться у постанові Шацького райсуду, інцидент стався 8 липня на затоці Лука, що на озері Світязь. Тоді відпочивальники зняли на відео, як водій автомобіля Hammer їздив берегом озера і навіть частково заїжджав у воду, – пише Zaxid.net.

Одразу на місце приїхали працівники Шацького нацпарку, які склали на порушника протокол. Тоді у письмових поясненнях Владислав Поляков зазначав, що приїхав на затоку Лука за порадою місцевих мешканців, які йому сказали, що там буде мало відпочивальників.

«Приїхавши автомобілем на галявину затоки, побачив людей. Йому це не сподобалось, у зв'язку з чим здійснив маневр розвороту та частково заїхав передніми колесами автомобіля в озеро. Свою винуватість у вчиненому визнає», – йдеться у письмових поясненнях чоловіка. На жодне з судових засідань він не з'явився і ніяких заяв не подав.

Суддя Наталія Стрілець визнала чоловіка винним у порушенні ст. 91 КУпАП (порушення правил охорони та використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду) і призначила 340 грн штрафу. Також він повинен сплатити 536 грн судового збору.

Окрім цього, суддя також зобов'язала Владислава Полякова заплатити 7,2 тис. грн Шацькому нацпарку. Саме у таку суму спеціалісти оцінили розмір завданих чоловіком збитків навколишньому середовищу.

Зауважимо, що постанова поки не набрала законної сили, Владислав Поляков ще може подати апеляцію.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку молодик пошкодив камери відеоспостереження
Наступна новина На Волині підприємець переправляв до Польщі ухилянтів під виглядом далекобійників
Останні новини
Схожі новини