На траві і солом'яних тюках. У сільській школі на Волині провели незвичну лінійку

На траві і солом'яних тюках. У сільській школі на Волині провели незвичну лінійку

У селі Годомичі, що у Маневицькому районі на Волині, вирішили змінити формат першовересневої лінійки. 

Замість звичного стояння під палючим сонцем тут провели захід у саду. Діти і батьки розмістились на килимках і солом’яних тюках просто на траві.

«Ідея відійти від стереотипу традиційної лінійки в мене виникла давно. Працюючи не перший рік педагогом-організатором, я спостерігала, що дітям важко стояти під сонцем, зосереджуватися. Тому я вирішила перенести проведення свята у шкільний садок, а також подумала, що краще буде, коли діти та присутні сидітимуть», – розповідає вчителька Годомицької школи Валентина Шавук.

«Мені подобається традиційний український стиль, тому застосувала його в оформлені. Для цього використала тюки сіна, застелені домотканими ряднами, рушники та обереги. До останнього моменту я вагалася, чи варто робити таке нововедення, бо не всі мене підтримували. Але школярам моя ідея сподобалася. Завдяки їхній допомозі і підтримці ми її втілили. Всі залишилися задоволені», – каже педагог.

Представників влади на лінійку не запрошували, обійшлись привітаннями директора. Одинадцятикласники символічно привели до школи першачків, а ті – розповіли віршики про нову українську школу.

Фото Валентини Шавук


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Що вирізали з дерева на оригінальному фестивалі у Луцьку
Наступна новина Як Павло Коцюба з Жидичина на війну ходив. Частина 2
Останні новини
Схожі новини