На «Устилузі» у водія вилучили незадекларованого товару майже на 2 млн

На «Устилузі» у водія вилучили незадекларованого товару майже на 2 млн

На митному посту "Устилуг" фахівці управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил викрили перевізника, який в одному рейсі скоїв одразу кілька правопорушень.

Про це інформує Волинська митниця.

Чоловік офіційно ввозив "червоним коридором" два вживаних автомобілі на спеціалізованому авто з платформою. Додатково задекларував товар для особистих, сімейних та інших потреб, не пов'язаних із підприємницькою діяльністю. Однак у ході повного митного огляду з його вантажу загалом було вилучено більше пів тонни товарів промислової та харчової груп сумарною вартістю 1 млн 750 тис грн.

Частину з них, а саме 73 кг засобів догляду за волоссям, порушник не задекларував, розмістивши у багажниках автівок. Нагадуємо, що недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 30 відсотків вартості цих товарів.

Решту прихованого товару - батарейки до вейпів, м'ясопродукти, електротехніку - виявили у тайнику. Його влаштували із використанням фанери та металопрофілів між ланжеронами лавети. Тому транспортний засіб, а саме спеціалізований причіп-платформу марки "Прагматек", оцінений у 123 тис грн, теж тимчасово вилучили.

Відповідно до ч. 1 ст. 483 Митного кодексу, переміщення товарів з приховуванням від митного контролю тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, а також транспортних засобів із спеціально виготовленими тайниками. Остаточні рішення щодо конфіскації та штрафів невдовзі прийматиме суд.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині знизилась кількість захворілих на COVID-19
Наступна новина На Волині спіймали нелегалів з росії
Останні новини
Схожі новини