На Волині знизилась кількість захворілих на COVID-19

На Волині знизилась кількість захворілих на COVID-19

У Волинській області з 11 по 17 грудня зареєстровано 6747 випадків ГРВІ, з них - 295 випадків COVID-19. В порівнянні з минулим тижнем захворюваність на ГРВІ зросла на 9%, проте, кількість захворілих на COVID-19 знизилась на 30%.

Про це інформує Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Серед всіх захворілих 62% становлять діти до 17 років. Госпіталізовано 139 осіб, з них 48 з COVID- 19, із загальної кількості госпіталізованих понад 40% становлять діти.

Інтенсивний показник захворюваності за даний період на 20% перевищує базовий рівень, відповідає середньому рівню інтенсивності епідемічного процесу, що є характерним для зимового періоду.

З 2 жовтня по 17 грудня 2023 року на ГРВІ в області перехворіло близько 59 тисяч волинян, що на 43% більше аналогічного періоду сезону 2022-2023 років.

Всього з початку епідсезону на Волині вакциновано понад 2000 осіб, із них 60% - з групи ризику (персонал медичних закладів, діти віком від 6 міс. до 5 років, особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років).

За результатами моніторингових досліджень циркуляції збудників вірусологічною лабораторією обласного центру контролю та профілактики хвороб встановлено, що в області, як і в Україні, циркулюють віруси грипу А, В та віруси парагрипу, аденовіруси, риновіруси, RS-вірус та штами СOVID-19 - Омікрон ( в т.ч. «Еріс» ).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Харківщині загинув Герой з Волині Олександр Брисюк
Наступна новина На «Устилузі» у водія вилучили незадекларованого товару майже на 2 млн
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні