На Великдень в Україні посилювати карантин не планують, але думають, як святкувати безпечніше

На Великдень в Україні посилювати карантин не планують, але думають, як святкувати безпечніше
Фото ілюстративне

Уряд не планує посилювати карантин на Великдень та травневі свята. За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, наразі тривають активні переговори з представниками усіх церков, як зробити святкування максимально безпечним.

Про це Ляшко сказав у програмі «Сніданок з 1+1», пише 24 канал.

Ляшко наголосив, що в Україні спостерігають стабілізацію захворюваності на коронавірус. Проте ситуація може змінитись на свята, адже на Великдень люди масово мігрують та приходять у храми.

«Ключове питання – як достукатися до всіх, що ми перебуваємо в епідемії коронавірусу і дотримання карантинних норм необхідно? Можливо, варто зробити менше святкових літургій, літнім людям і тим, у кого є хронічні захворювання, ми рекомендуємо не входити всередину храму», – зазначив головний санлікар.

Наприклад, Ляшко запропонував, щоб хтось один з родини йшов святити паску.

Нагадаємо, нещодавно міністр охорони здоров’я Максим Степанов припускав, що на травневі свята, в тому числі й на Великдень, в Україні будуть введені додаткові карантинні обмеження.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки вихідних українці матимуть у травні
Наступна новина Кеди і весна. Луцький бренд взуття Ікос презентував нову колекцію
Останні новини
Схожі новини