Скільки вихідних українці матимуть у травні

Скільки вихідних українці матимуть у травні

У травні 2021-го українці матимуть два довгі вікенди у зв'язку з відзначенням Дня праці, Великодня і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Про це свідчить календар свят, пише Українська правда.

Цьогоріч православні відзначають Великдень 2 травня.

Оскільки День праці (1 травня) і Великдень (2 травня) у 2021 році припадають на суботу та неділю, то вихідні переносяться на наступні понеділок і вівторок, тож українці відпочиватимуть чотири дні поспіль – з 1 до 4 травня.

День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відзначається 9 травня і цього року також припадає на неділю, тому вихідні триватимуть три дні з 8 до 10 травня.

З усіма іншими суботами і неділями загалом у травні українці матимуть 13 вихідних. Нагадаємо, у січні, коли в Україні теж багато вихідних, було 12 вихідних.

Католики цього року відзначали Великдень 4 квітня, але додаткових вихідних у зв'язку з цим не було (на відміну, від Різдва за григоріанським календарем). Дати святкування Великодня у католиків і православних щороку різні, залежно від дати, з якої рахується перший весняний повний місяць.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Найбільш криміногенне місто на Волині – Нововолинськ, – прокурор
Наступна новина На Великдень в Україні посилювати карантин не планують, але думають, як святкувати безпечніше
Останні новини
Схожі новини