На війні загинув переможець «Ігор нескорених», волинянин Володимир Нерода

На війні загинув переможець «Ігор нескорених», волинянин Володимир Нерода

На війні загинув житель Ківерцівщини, переможець Всеукраїнських онлайн-змагань «Ігри нескорених» Володимир Нерода.

Про це пише у фейсбуці Марина Соколова.

«Для мене цей малий – ціла історія з таким болючим кінцем, що просто сил нема більше. Його, пораненого, привезли до нас у Київський шпиталь у той день, коли був відбір на Ігри Нескорених у Сідней в 2018 році», – йдеться в дописі. 

Тоді боєць був у дуже важкому стані. Лікарі переживали виживе, чи ні. Не давали ніяких прогнозів.

«Він вижив. Годували його всім шпиталем, як малу дитину: хтось вмовляв, хтось сварив –  а він не хотів ніяк. Козіна лякала мною, мовляв: Вова, їж, бо пожаліюсь Соколовій) Вікторія Дворецька довго не церемонилась і швидко знайшла до нього підхід) з Вікою Вова не сперечався», – пише Марина Соколова.

Згодом Володимира відправили на лікування в Німеччину, а він ледь не плакав, бо «там же вас не буде!».

«Вова був дитиною всім нам. Його можна було сварити рівно до того, як він починав усміхатися. А усміхався він майже завжди, коли нас бачив. 14 травня 2021 року Вовка приїхав на відбір у команду на Warrior Games. На реєстрації, за день до змагань, він обіймав, показував своє друге підборіддя і сміявся, що нарешті відгодувався) В день змагань переживав, що я працюватиму і не побачу, як він влучає у мішені на стрільбі з лука. Я таки працювала і багато чого пропустила, але на його вистріли встигла. Неймовірна щира і дитяча радість, коли взяв медаль з баскетболу на візках. Якраз на цьому фото Аня вручає йому нагороду», – йдеться в дописі.

У Володимира Нероди своя історія з війни. Хлопець завжди мріяв стати офіцером. У 19 років пішов служити за контрактом у 14-ту окрему механізовану бригаду, понад десять місяців провів під Щастям. 2018-го отримав мінно-вибухове поранення на бойовій позиції біля Попасного Луганської області. Спочатку його рятували в місцевій лікарні, потім лікували медики Харкова і Києва. Шансів на життя лікарі не давали. Казали, що хлопець «народився у сорочці».

Потім була довга реабілітація в Ірпені та Німечинні. Зробили операцію на руці, пересаджували нерв. Руку вдалось врятувати. 2019-го року за станом здоров’я, військовослужбовець, мусив звільнитися зі Збройних сил України. Каже, що це для нього сумна історія, бо хотів служити.

«Перший» висловлює співчуття родині Героя…

Читайте також: У Луцьку провели в останню дорогу полеглого Валерія Кужелюка. ФОТО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Серед звільнених з російського полону 108 жінок – волинянка Аліна Паніна
Наступна новина Скільки електроенергії заощадили волиняни минулого тижня
Останні новини
Схожі новини