На Волині 4 місяці шукатимуть нелегальний мак

На Волині 4 місяці шукатимуть нелегальний мак

На території Волинської області в рамках загальнодержавної операції під умовною назвою «Мак» поліція проводить заходи, спрямовані на виявлення і знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і конопель, недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини рослинного походження. Операція триватиме по 27 вересня.

Поліція вкотре нагадує, що за незаконний посів маку та коноплі передбачені адміністративна та кримінальна відповідальності, – повідомили в секторі комунікації поліції Волинської області.

Згідно з ст.106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості до 100 рослин чи конопель у кількості до десяти рослин – тягнуть за собою накладення штрафу до 1,7 тис. грн.. з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин.

Відповідно до ст. 310 Кримінального кодексу України незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п’ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин  караються, зокрема, обмеженням волі на строк до трьох років.

Поліція закликає громадян бути законослухняними та дотримуватися чинного законодавства.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В облспоживспілки забрали землю під «Варшавкою»
Наступна новина У Луцьку закликають змінити митні правила
Останні новини
Схожі новини