На Волині 4 обласні лікарні об’єднали у два великі медичні центри

На Волині 4 обласні лікарні об’єднали у два великі медичні центри

Волинську обласну клінічну лікарню об’єднали з Волинським обласним медичним центром онкології, а Волинську обласну психіатричну лікарню – з Волинським медичним центром терапії залежностей.

Про це стало відомо у четвер, 9 грудня, під час сесії Волинської обласної ради.

Згідно з рішеннями, Волинська обласна психіатрична лікарня, а також Волинський обласний медичний центр онкології перестали існувати як окремі юридичні особи.

Перед голосуванням депутати запитували, яка доцільність таких кроків.

У відповідь начальник відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Михайло Імберовський сказав, що це вже обговорювали на бюджетних слуханнях та комісіях. З його слів, у багатьох країнах світу працюють потужні медичні центри, де є і профілактика, і екстрена медицина. Мовляв таким же шляхом піде й Україна. Після об’єднання начебто буде простіше отримати фінансування з державного бюджету.

«Про скорочення не йдеться. Всі будуть працювати, як працювали, а пацієнти лікуватись, де лікувались», – наголосив Михайло Імберовський.

Частина депутатів виступила за те, щоб відкласти розгляд питання, мовляв воно небезпечне скороченням працівників та закриттям закладів. Однак за ці рішення все ж проголосувала більшість: 42 депутати – за реорганізацію психіатричної лікарні і 49 – центру онкології.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині підприємство, що труїло щурів, тепер продаватиме газ
Наступна новина Щомісячна премія та надбавка за вислугу років. Скільки заробляє в обласній раді Григорій Пустовіт
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні