На Волині без згоди мешканців перейменували частину села. ВІДЕО

На Волині без згоди мешканців перейменували частину села. ВІДЕО

Село Кадище у Ківерцівському районі – по обидва боки від залізничної дороги. Одна його половина вже кілька десятків років належить до Цуманської селищної ради, інша – до Дідичівської сільської.

Нещодавно мешканці випадково дізналися, що половину села перейменували на Дідичі-2. Згоди місцевих ніхто не питав, – йдеться в сюжеті 12 каналу.

«Нам ніхто нічого не казав. Нас ніхто не питав ніякої згоди – згідні ми, не згідні», – кажуть місцеві.

Між селами Кадище та Дідичі – 9 кілометрів. Дорога – всіяна ямами. Місцеві кажуть: доїхати до ідичів громадським транспортом складно, маршрутка курсує всього кілька разів на день. Однак, їздити треба, адже у Дідичах – не лише сільська радай, а й медпункт.

«Наша школа – на нашій території, але вона відноситься до Цуманя. Медпункт наш там на уманській сільській раді, тепер вони нас не приймають, бо в нас друге село називається», – обурюється місцева мешканці Любов Мартинюк.

Селяни наполягають, за документами і вони, і їхні діти та внуки народилися у Кадищі. У сільські раді переконують, що цю частину села почали так називати близько 15 років тому через помилку в документах. Наразі ж помилку, мовляв, виправили – частину села ввели в межі села Дідичі і змінили людям поштову адресу.

«Від думки людей нічого не залежить. Це визначено законом. Ввели в межі – ми просто виправили помилку», – каже Дідичівська сільська голова Галина Романова.

Більше 100 селян підписали звернення до Дідичівської сільської ради. Люди просять об’єднати обидві частини села Кадище з Цуманською громадою. Це звернення обіцяють розглянути на черговій сесії сільради.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьк пропонує селу Гірка Полонка приєднатися до міста
Наступна новина У Грузії відмовляться від одноразових поліетиленових пакетів
Останні новини
Схожі новини