У Грузії відмовляться від одноразових поліетиленових пакетів

У Грузії відмовляться від одноразових поліетиленових пакетів
джерело фото: www.eurointegration.com.ua/

У Грузії з 1 жовтня з метою зниження забруднення довкілля заборонять виробництво, імпорт і реалізацію поліетиленових пакетів товщиною менше 15 мікрон.

Про це на прес-конференції у середу повідомив міністр охорони навколишнього середовища і сільського господарства Леван Давіташвілі, – пише Українська правда з посиланням на Новости-Грузия.

Крім того, в рамках нової політики охорони навколишнього середовища уряд Грузії з квітня 2019 року заборонить виробництво, імпорт і реалізацію поліетиленових пакетів будь-якої товщини. Буде дозволено виробляти, імпортувати і реалізувати тільки біодеградуючі пакети.

Головна мета цих змін - зниження забруднення навколишнього середовища і заохочення екологічно чистих ініціатив.

Прем'єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе зазначив, що нововведення поетапно забезпечать максимальне вилучення з ужитку одноразових поліетиленових пакетів.

«Навколишнє середовище найбільше забруднюється саме продуктами з пластика, особливо це стосується широко поширених т.зв. пластикових пакетів. Ця проблема гостро стоїть в Грузії. Відповідно в рамках нашої зеленої економіки і політики з охорони навколишнього середовища наш уряд прийняв регуляції, які вступлять в силу з 1 жовтня 2018 року і поетапно забезпечать максимальне вилучення з ужитку одноразових пакетів», - сказав Бахтадзе.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині без згоди мешканців перейменували частину села. ВІДЕО
Наступна новина Мережу підірвало відео, на якому Насіров не знав, коли почалася Друга світова війна. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини